YEMİNLİ BAŞKAN ADAYI

YEMİNLİ BAŞKAN ADAYI

ABONE OL
13 Şubat 2024 19:53
YEMİNLİ BAŞKAN ADAYI
4

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşan yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceğinizi biliyor musunuz? Eğer hala kararsızsanız, size bir önerim var: Murat Kurum’a oy verin!

Evet, yanlış duymadınız. Murat Kurum, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı. Ama o sadece bir aday değil, aynı zamanda bir yeminli. Evet, Murat Kurum, seçim kampanyasını yemin ederek başlattı. Hem de ne yemin! İşte Murat Kurum’un yemin metni:

“Ben Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğim takdirde, İstanbul’u depreme hazırlıklı hale getirmek için, kentsel dönüşümü hızlandırmak için, 5 yıl içinde 1 milyon konutu dönüştürmek için, yarısı bizden, yarısı büyükşehirden kampanyasıyla 650 bin yeni yuva yapmak için, 100 bin sosyal konut inşa etmek için, İstanbul’un her ilçesinde kentsel dönüşüm seferberliği başlatmak için, İstanbul’un her sokağında 7/24 çalışmak için, İstanbul’un her vatandaşına hizmet etmek için, Allah’a, milletime, Cumhurbaşkanıma, partime, aileme, kendime yemin ederim.”

Bu yemin, Murat Kurum’un ne kadar samimi, ne kadar kararlı, ne kadar cesur olduğunu gösteriyor. Murat Kurum, İstanbul’un en büyük sorunu olan deprem riskini çözmek için, kentsel dönüşümü yapacağına yemin etti. Hem de sadece birkaç bin konut değil, tam 1 milyon konut. Hem de sadece 10 yıl değil, 5 yıl içinde. Hem de sadece kendi bütçesiyle değil, yarısı bizden, yarısı büyükşehirden kampanyasıyla. Hem de sadece zenginlere değil, 100 bin sosyal konutla dar gelirlilere de. Hem de sadece merkezde değil, her ilçede, her sokakta. Hem de sadece gündüz değil, gece de, 7/24 çalışarak. Hem de sadece kendine değil, Allah’a, millete, Cumhurbaşkanı’na, partiye, aileye, kendine yemin ederek.

Bu yemin, Murat Kurum’un ne kadar güvenilir, ne kadar tutarlı, ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Murat Kurum, zaten Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak, kentsel dönüşüm konusunda büyük işler yaptı. Mesela, 2012 yılından bu yana, İstanbul’da 800 bin konutu dönüştürdü. Mesela, Tuzla’da 5187 konutun temelini attı, Bağcılar’da 1000 konutun yıkımını yaptı. Mesela, Fikirtepe’de, Gaziosmanpaşa’da, Esenler’de, Üsküdar’da, Ataşehir’de, Kağıthane’de, Zeytinburnu’da, Güngören’de, Sultanbeyli’de, Beykoz’da birbirinden kıymetli dönüşüm çalışmaları yaptı. Mesela, İstanbul’da 379 bin bağımsız bölüm için 66 bin binanın başvuru yaptığını söyledi. Mesela, deprem siyaset üstü bir mesele olduğunu, deprem konusunda kimsenin siyasi kariyerine basamak yapamayacağını, İstanbulluların yüksek ferasetiyle kimin çalışıp kimin çalışmadığını iyi bildiğini, İstanbulluların liyakatin ve eser üretenlerin yanında olacağını söyledi.

Bu yemin, Murat Kurum’un ne kadar vizyoner, ne kadar yenilikçi, ne kadar öncü olduğunu gösteriyor. Murat Kurum, İstanbul’u sadece depreme değil, geleceğe de hazırlamak için, kentsel dönüşümü yapacağına yemin etti. Hem de sadece binaları değil, şehri de dönüştürecek. Hem de sadece fiziki altyapıyı değil, sosyal altyapıyı da geliştirecek. Hem de sadece betonla değil, yeşille de donatacak. Hem de sadece insanlara değil, hayvanlara da yaşam alanı sağlayacak. Hem de sadece bugünü değil, yarını da düşünecek.

Yazımı, bir soru ile bitireyim: Murat Kurum’un yeminine inanıyor musunuz?

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP