SEÇİMİN KAYBEDENİ VAR MI?

SEÇİMİN KAYBEDENİ VAR MI?

ABONE OL
18 Nisan 2024 14:05
SEÇİMİN KAYBEDENİ VAR MI?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Öncelikle bu benim ilk köşe yazım olacağı için kısaca kendimden bahsederek konuya girmek isterim. 30 yıl resmi kurumda devlet memurluğu yapmış biri olarak, yaklaşık 21 yıldır da Tüketici Haklarını korumak amaçlı Dernek Şube Başkanlığı, Dernek Genel Başkanlığı, Federasyon Genel Başkanlığı ve Konfederasyon Başkan Yardımcılığı ve Tüketici İl Hakem Heyeti’nde Komisyon Üyeliği yapmaktayım.

Biliyorsunuz, seçimler sessiz sedasız bir şekilde bitti. Ancak arkasında çok tartışılacak konuları da gündeme getirdi. Bugünkü konumuz ise “Seçimin kaybedeni var mı?” diye söze başlayınca, belki de hemen aklınıza “Türkiye geneli AK Parti seçimlerde büyük kayıplar verdi” diye düşünüyorsunuzdur. Oysaki benim görüşüm tam da zıttına bir görüş. Çünkü siyasette seçimin kaybedeni asla olmaz; çünkü biri gider, biri gelir. Senaryo aynı senaryo, figüranlar aynı figüran, sadece değişen başrol oyuncuları.

Oysaki her seçimden sonra kaybeden, geçim güçlüğü çeken kesim olarak tabir edilen alt tabaka ve onun bir tık üstü olan orta tabakadır maalesef. Ülkemizde ne yazık ki fiyatlar durduğu yerde durmuyor. Bugün 10 TL’ye aldığımız bir ürünün ertesi günü %10, %20 değişen fiyatlarla, hatta bırakın bir günü, bir saat sonrasında dahi artarak vatandaşlarımıza ek külfet getirmektedir. Sadece gıda mı? Ev kiraları, giyim, okul giderleri vs. vs.

Başta emeklilerin almış oldukları zamlar daha dört ay olmadı, ne yazık ki eridi gitti. Oysaki bir buzu eritmekten kurtarmak için güneşi ve sıcağı kesmeye çalışacağımıza, keşke bu saklama koşullarını iyi ayarlayabilsek, daha iyi olmaz mı? Mesela; birçok satılan gıdaların üzerine son fabrika çıkış fiyatları ürünlerin üzerlerine yazılarak, o ürünler toptancı ve perakendecinin elinde bitene kadar zam olaylarının bir nebze önü kesilir ve en azından tüketicilerimiz yarın alacağı bir ürünün zamlı olacağı endişesi yaşamaz diye düşünüyorum.

Ne kadar çalışan memur, işçi, serbest meslek ve emekli maaşlarını yükseltmiş olsanız da, cebe uzanan kirli eller yok edilmedikçe ve engellenmedikçe, çalışanlara ve emeklilere ne kadar maaş verirseniz verin, bu tür talancıların ve fırsatçıların asla önüne geçemezsiniz.

Bir dahaki konumuz ise, siyasette partisinin güvenini kaybettirenlere yer vermek koşulu ile kalın sağlıcakla.

A. İhsan Nazlı
TÜSOYAD Onursal Başkanı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP