GÜLŞAH’IN KULESİ, NEYİN KULESİ?

GÜLŞAH’IN KULESİ, NEYİN KULESİ?

ABONE OL
6 Ocak 2025 07:16
GÜLŞAH’IN KULESİ, NEYİN KULESİ?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle tarihi şehirlerin en büyük özellikleri bir meydana ve kuleye sahip olmalarıdır. Kuleler; saat, gözetleme, yangın, seyir ve turistik amaçlı kullanılan prestij eserleridir. Bunun yanı sıra, referans ve buluşma noktası olarak da fonksiyonel bir misyonları vardır.

Bu kulelerin malzemesi genellikle; taş, beton, ahşap ve çeliktendir. Gülşah’ın kulesi ise bütün bu kulelerden hem malzeme hem de işlevsellik olarak oldukça farklılık göstermektedir.

Gülşah, iki çocuklu ve lise mezunu bir ev hanımı olarak 2024 yılını toplamda 63 kitaptan oluşan bir kitap kulesi ile kendi rekorunu kırarak zirvede tamamlamıştır. Kitapların konularına baktığımızda ise bütün disiplinleri kapsayan bir seçicilik ve bilinçli bir tercih söz konusudur.

Okuma konusundaki istatistiklerimiz herkesin malumu olduğu için, bir insanın okumaya bu kadar zaman ayırması ister istemez dikkatleri üzerine çekmektedir. Bilimsel olarak çıta, haftada bir kitap olmak üzere yıllık toplam 52 kitap olurken, Gülşah’ın bunun bile üstüne çıkması her türlü takdirin üzerindedir.

Okuma konusunda ortaya koyduğu performans, sosyolojik olarak da irdelenmesi gereken bir vaka olmaktadır. Kendi ifadesiyle; günü planlamak, hedef koymak, hedefe kilitlenmek, taviz vermemek, herkesin ayakta olmadığı erken ve geç saatlerde okumak başarıyı getirmiştir.

Dijital çağ ile birlikte insanı ekrana kilitleyen bu kadar çok meşgale varken, bütün bunları alt etmek aynı zamanda büyük bir irade ile mümkündür. Kitap okumak, boş zamanlarda ve hobi olarak yapılacak bir iş olmadığı için bunun bilincinde olan Gülşah, örnek ve model olması açısından sosyal medyayı da etkin olarak kullanmaktadır. Her ay okuduğu ve okuyacağı kitapları Instagram sayfasında paylaşmak suretiyle farkındalık da oluşturmaktadır.

Yıl sonunda okuduğu kitaplardan kule yaparak, “2024’te okuduklarım, bir maşallahınızı alırım!” etiketiyle yaptığı paylaşımı gördüğümde kendisine, “Sadece maşallah ile olmaz, iznin olursa köşeme taşımak isterim!” diyerek bu yazı, “Marifet iltifata tabidir” çerçevesinde ortaya çıkmıştır.

Kendisi aynı zamanda sevgili kuzenimin eşi olduğu için yakinen tanırım. İstanbul’da doğmuş olsa da, Balkan göçmeni bir aileye mensup olduğu için içindeki azim, kararlılık, mücadele gücü, iradesi, hırsı ve başarma kapasitesi genetik ve soylu kan olarak da Evlad-ı Fatihan’a dayanmaktadır.

Belki üniversiteye gitmemiş olması içinde bir ukde olsa da, yaptığı bu okumalarla yüksek lisansı bırakın, doktorasını bile tamamlamıştır. Bu kadar dolduktan sonra, kabın içindekilerin dışına sızması için artık yazmasını da ben tavsiye ediyorum.

Sonuç olarak; başlıktaki soruya cevap vermek gerekirse, Gülşah’ın kulesi; bilginin, belgenin, dokümanın, cehalete dur demenin, okumaya olan mesafeye isyanın kulesidir. Kabuğunu kırmak ve kendini gerçekleştirmek için herkes kendi kulesini dikmek zorundadır, başka da yolu yok!

Esenlik dileklerimle,
Erol Aydın

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Tercüman Gazetesi ; tercumangazetesi.com.tr , tercumaniahval.com.tr , tercumanihakikat.com.tr gazetelerini içerir.