Elini taşın altına koyan insan, gövdesini taşın altına koymaktan asla çekinmez.

Elini taşın altına koyan insan, gövdesini taşın altına koymaktan asla çekinmez.

ABONE OL
2 Mayıs 2024 13:29
Elini taşın altına koyan insan, gövdesini taşın altına koymaktan asla çekinmez.
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Biliyorsunuz, bu toplumda tüketicilerimizin bilinçlendirilmesi için çaba sarf eden o kadar çok sivil toplum örgütleri var ki.

Bunlardan biri de ömrünü bu STK’lara vermiş olan ve Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Genel Başkanı Sayın Aydın Ağaoğlu. Sayın Aydın Abiyi 2004 yılından beri tanırım ve o zamanlar işi gücü olduğu halde tüm gününü tüketicilerimizin bilinçlendirilmesi için mücadele vermiş, birçok ulusal kanallarda hemen hemen her gün TV kanallarında, radyolarda ve sosyal medyada toplumu bilinçlendirmek için çok büyük çabalar sarf etmiştir. Hatta, 6502 sayılı Tüketici Kanunu’na istinaden, tüketici lehine olacak kanun maddelerinin değişimi için çok büyük mücadeleler vermiştir.

TÜKONFED’in diğer bir yüzü ise Sayın İbrahim Güllü Bey’in de hakkını yememek lazım diye düşünüyorum. Antalya’da işleri olduğu halde, işlerinden fedakarlık edip otuz günün 15’ini o kadar yol kat ederek yollarda ve İstanbul’da geçiriyor. Nereden bildiğimi sorarsanız, her İstanbul’a gittiğinde Sayın Başkanımız Tüketici Etik Değerler Federasyonu ve TÜSOYAD Derneğimizi ziyaret etmeden asla gitmez ve dernek ile alakalı çalışmalarımız hakkında bilgi almadan gitmez.

Ülkemizde tüketicileri bilinçlendirmek için böyle mücadele veren birçok STK kuruluşumuz tabii ki var. Ancak bulundukları illerde yapılan hataları göz önüne çıkarmak için siyasetçiler olsun, mevcut belediye başkanları olsun, 6502 sayılı Tüketici Kanunlarını hiçe sayan esnaflar olsun, bu hususta sosyal medya yoluyla basın açıklaması yoluyla uyardığımızda maalesef ya haber niteliği olarak görmüyorlar veya nemalandıkları kişi veya kurumlara göre hareket edebiliyorlar. Hatta olayları siyasete dökerek yanlı hareket edebiliyorlar.

Bu hususta ilimizde yapılan haksızlıklar da ÇİNİGAZ açıklamalarımız olsun, belediye ile ilgili açıklamalarımız olsun ve birçok konuda basında yer vermeyen veya vermekten çekinen basının olduğu kadar cesaretli basınımız da yok değil. Cesaretli basınımızın her zaman bu halkın kalbinde taht kurduğunu ise asla unutmamak gerekir.

Tabii diğer basını eleştirmekten ziyade kalemlerin para göre yazması değil, adil, dürüst, tarafsız olanların daha iyi yol aldığı basına ihtiyaç var bu ülkede. Doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten korkarsak inanın ne ülke olarak ne de il olarak bir arpa boyu yol alabilir, ne de sesimizi dünyaya duyurabiliriz.

Kalın sağlıcakla.

Tüketici Etik Değerler Federasyon Başkanı
Ali İhsan Nazlı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP