BİR GÜN HERKES TOPRAK SAHİBİ OLACAKTIR!

BİR GÜN HERKES TOPRAK SAHİBİ OLACAKTIR!

ABONE OL
25 Mart 2024 08:24
BİR GÜN HERKES TOPRAK SAHİBİ OLACAKTIR!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar, ev ve daire sahibi olsalar da aslında toprak sahibi değillerdir. Bu yüzden de toprak sahibi olmak aynı zamanda özgürlük anlamına gelir, bu nedenle kimse özgür değildir. Özgür olmadıkları için de mutlu olmaları mümkün değildir.

Günümüzde özellikle pandemi sonrasında, müstakil, bahçeli ve işlenebilir toprağa sahip bir ev, herkesin hayalini süslemektedir. Ancak adı üstünde bir hayal olduğu için ancak rüyalarda sahip olabilirsiniz. Ekonomideki en temel kurala göre, bir mala talep arttıkça fiyatı da artar, bu nedenle toprak fiyatları da astronomik şekilde artmıştır.

Her konuda fırsatçı olan halkımız, bu fırsatı da ranta çevirmeyi bilmişlerdir. Verimli tarım arazileri parçalara bölünerek, güya hizmet adına satışa sunulsa da, vatandaşların işine yaramadığı gibi güzelim tarlalar da heba olmaktadır.

“Gözünü toprak doyursun!” diyerek doyumsuzluğumuzu ifade etsek de, maalesef hiç kimsenin gözü doymamaktadır. İnancımız, değerlerimiz, kutsallarımız ve törelerimiz aksini söylese de tamahkârlığımız sınır tanımıyor. “Topraktan geldik, toprağa gideceğiz” bir slogan olarak dolaşımda olsa da, kimse gereğini yapmıyor.

Söylemlerimizle eylemlerimiz birbirini tutmadığında, inandırıcılığımız yok olmaktadır. Sırtında yumurta küfesi olmadığı sürece atıp tutmak dünyanın en kolay işidir, ancak ucu bize dokunduğunda her şey alt üst olur.

Günümüzde herkes, konumu ve pozisyonu ne olursa olsun, kötülükte birbirleriyle yarışmaktadır. Bu durumun kontrolsüz bir hal aldığı için nerede son bulacağı da belli değildir. Meseleyi sorguladığınızda ise herkes masum olduğunu iddia eder, bir önceki aşamada ortaya çıkan problemleri dayanak göstererek kendini temize çıkarmaya çalışır, ancak bu çaba kimseyi kurtarmaz.

Son yıllarda maneviyatımız büyük bir erozyona uğrayarak inanılmaz şekilde aşınmıştır. Bu aşınma yüzeysel değil, çok derin çatlaklar oluşturmuştur. Geçmişte helak olan toplumlara baktığımızda, benzer şekilde aşırılığın en belirgin özellik olduğunu görürüz, ancak kimse ibret almak istemez gibi görünmektedir.

Sonuç olarak, eninde sonunda herkesin hayalini kurduğu toprak sahipliği gerçekleşecektir. Fani dünyadan göçerken, 1m² dahi olsa toprak sahibi olarak göçeceğimiz herkesin malumudur. Bundan endişelenmenize gerek yok. Ancak bu sahiplik, diğer tarafta pek işinize yaramayacaktır. Aile ve malınızı geride bırakırken yanınızda sadece azık olarak ameliniz olacaktır. Amel derken, İslam’ın beş şartı sizin vazifenizdir, bunun dışındaki hayatınızın her yönü de amelinizi oluşturur, bunu gözden kaçırmayalım!

Esenlik dileklerimle,

Erol Aydın

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP