178 yıllık Emniyet Teşkilatı’nda Bir İlk!

178 yıllık Emniyet Teşkilatı’nda Bir İlk!

ABONE OL
6 Şubat 2024 05:31
178 yıllık Emniyet Teşkilatı’nda Bir İlk!
4

BEĞENDİM

ABONE OL

10 Nisan 1845 tarihinde kurulan ve 178. yıl dönümünü geride bırakarak 179. yıl dönümüne geri sayım yapan Emniyet Teşkilatı’nda son dönemde olumlu gelişmeler yaşanmaktadır.

2014 yılında Anayasa Mahkemesi’nin, emniyet hizmetleri sınıfı personeli hariç diğer hizmet sınıflarından personele sendika kurma ve sendikaya üye olma hakkı tanıyan bir kararıyla, Genel Başkan İsmail OKUMUŞ liderliğindeki oluşum, 08.03.2022 tarihinde Emniyet Teşkilatı Sendikası’nı kurarak yola çıkmış ve “Bizi bizden başka kimse anlamaz” sloganıyla Türkiye’nin tüm illerini gezerek emniyet personelini sendikaya davet etmiştir.

28.12.2022 tarih ve 32057 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan kanuna göre, sendikaların faaliyet gösterdikleri hizmet kolunda üye sayısının %2’sine ulaşamayanlara toplu sözleşme ödeneğinin daha az verilmesi kararı, Emniyet Teşkilatı Sendikası’nın diğer sendikalara oranla maddi anlamda zorluk yaşamasına neden olmuştur. Ancak, Anayasa Mahkemesi’nin 18 Ocak 2024 tarihinde %2 barajını iptal etmesiyle birlikte, sendika, emniyet teşkilatındaki Genel İdare Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetler sınıfı personelin ilgisini çekmiş ve en fazla üye artış oranına ulaşmıştır.

Üyelerinin karşılaştığı sorunlara hızlı bir şekilde çözüm bulma, dayanışma ve istişare kültürü, üyelerin yönetim kurulu üyelerine kolayca ulaşabilmesi gibi faktörler, Emniyet Teşkilatı Sendikası’nın büyük ilgi görmesinin ana nedenleri arasında yer almaktadır.

Bu başarıda, 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra İçişleri Bakanlığı görevine atanan Sayın Ali YERLİKAYA ve Emniyet Genel Müdürlüğü yöneticilerinin rolü büyük. Sayın YERLİKAYA’nın ve EGM yönetiminin, teşkilat içindeki tek sendikaya karşı önyargısız bir tutum sergilemeleri, samimi diyalogları ve olumlu atmosferi, sendika üyeleri tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Teşkilat mensupları tarafından kurulan sendikanın, aktif teşkilat mensuplarından oluşan yönetimi ile Emniyet Genel Müdürlüğü yönetimi arasında doğrudan iletişim, 178 yıllık Emniyet Teşkilatı tarihinde bir ilk olarak dikkat çekmektedir. Bu olumlu atmosferin, teşkilat mensuplarına yansımasıyla Türk Polis Teşkilatı’nın daha birçok başarıya imza atacağına olan inancımız tamdır.

Gelecek yazılarımızda, sendika üyelerinin talepleri, sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirmeye devam edeceğiz. Sağlıklı ve mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle, Sevgiyle kalın.

Selim GÜNAY Emniyet Teşkilatı Sendikası Teşkilat Başkanı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (4)
  • Şaban Gürsoy

    Emniyet Teşkilatının değişime ve gelişime ihtiyaç duygu bu çağda , sizlerin dokunuşuna ihtiyacı var.. başarılar diliyorum…

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Gökhan

    Tebrik ederiz. Başarıların devamını dileriz

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Sukran Kılbaş

    Bu güzel konuyu özlü ve anlamlı biçimde sade bir anlatmis oldugunuz için Sn. Selim Günaydın sizi içtenlikle kutluyorum. Başarılarınız daim olsun diliyorum.

    Yanıtla
    +0
    -0
  • Ahmet

    Çok güzel bir yazı olmuş. Başarılarınızın devamını diliyorum.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP