Ziraat mühendisi olmak için 6 ay staj zorunluluğu

Ziraat mühendisi olmak için 6 ay staj zorunluluğu

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Türkiye'de ilk olan bir uygulama başlattı. Ziraat fakültesinde eğitim gören öğrenciler, 7 dönemin sonunda 6 aylık sektörel stajdan başarıyla geçince mezun olabilecek.

ABONE OL
15 Mayıs 2024 14:51
Ziraat mühendisi olmak için 6 ay staj zorunluluğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de bir ilke imza atan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 4 yıllık lisans bölümü öğrencilerine yönelik yeni bir uygulamayı başlatıyor. Fakülte yönetimi kararıyla, bu yıl dahil olmak üzere 7 dönemin sonunda öğrenciler, 1 yarıyıl boyunca staj yapmak zorunda kalacaklar.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, bu yeni uygulamanın öğrencilerin sektöre daha hızlı adapte olmalarını sağlayacağını belirtti. Prof. Dr. Erkan, teorik derslerden sonra öğrencilerin mezun olmaya yakın süreçte yalnızca 1 aylık stajdan yeterli fayda görmediklerini ifade etti.

Uygulamanın amacının başarıyı artırmak olduğunu belirten Prof. Dr. Erkan, 7 dönemin üzerine 6 aylık süre boyunca Türkiye’nin dört bir yanındaki tarım sektöründeki firmalarda staj yapma zorunluluğunun öğrencilerin hem akademik hem de iş hayatına olumlu etkiler sağlayacağını dile getirdi. Bu uygulamanın sadece Akdeniz Üniversitesi’nde bulunduğunu vurgulayan Erkan, öğrencilerin staj sürecinde tohumdan hasada kadar her aşamayı deneyimleyerek başarılarını artırabileceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerin tarım firmalarıyla birebir görüşmeler yapmasını sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Erkan, kampüs içinde gerçekleştirilen ‘Growtech Kampüste’ etkinliğiyle 80 tarım firmasının öğrencilerle buluştuğunu ve karşılıklı beklentilerin görüşüldüğünü aktardı. Bu sayede öğrencilerin mezun olmadan önce sektörle doğrudan temas kurmalarının önünün açıldığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP