Yılmaz: Emekli Maaşlarına Enflasyonun İki Katı Zam Yapıldı

Yılmaz: Emekli Maaşlarına Enflasyonun İki Katı Zam Yapıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere yönelik enflasyona karşı koruyucu adımlar atıldığını belirterek, "Bütçemizin imkanlarını sonuna kadar zorlayarak emeklilerimizin yanında olduk. 2025 yılı ocak ve temmuz dönemlerinde, enflasyon gelişmelerine bağlı olarak zamlar yapılacak" dedi.

ABONE OL
13 Eylül 2024 22:19
Yılmaz: Emekli Maaşlarına Enflasyonun İki Katı Zam Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı boyunca enflasyonun yüzde 41.5 seviyelerinde olmasının beklendiğini hatırlatarak, bu yıl emekli maaşlarına enflasyon oranının iki katı oranında zam yapıldığını açıkladı. Ayrıca, bayram ikramiyelerinin de artırıldığını belirten Yılmaz, emeklilere yönelik sosyal imkanların genişletilmesine devam edileceğini ifade etti.

Tek Haneli Enflasyon Hedefi

Anadolu Ajansı’na konuşan Yılmaz, Orta Vadeli Program’ın (OVP) temel amacının enflasyonu yeniden tek haneye düşürmek ve fiyat istikrarını sağlamak olduğunu söyledi. Büyüme ve enflasyon tahminlerinin çeliştiği yönündeki eleştirilere yanıt veren Yılmaz, “Enflasyonu düşürürken, bir miktar büyümeden fedakarlık edilebilir. Ancak, büyüme ve enflasyon arasında temel bir çelişki yok. Kısa vadede bazı zorluklar olsa da orta ve uzun vadede bu iki kavram arasında çelişki görmüyorum” dedi.

Faiz İndirimi Ne Zaman?

Yılmaz, hedeflerinin orta vadede hem enflasyonu hem de faizleri düşürmek olduğunu belirterek, 2013’te bu başarıldığını ve o dönemde enflasyonun yüzde 6, faizlerin ise yüzde 4.5 seviyelerinde olduğunu hatırlattı. “Türkiye’nin tecrübeli bir liderliği ve güçlü kadroları var. Tekrar bunu başarmamak için bir sebep yok. Planımız ortada. Merkez Bankası, enflasyonun ana eğilimini ve beklentileri dikkate alarak kararlarını oluşturacaktır” dedi.

Üretim Odaklı Büyüme Stratejisi

Tüketim yerine üretim üzerinden büyüme stratejisi uyguladıklarını ifade eden Yılmaz, büyümenin nimetlerinin tüm toplumsal kesimlere yayılmasını hedeflediklerini belirtti. Enflasyonu düşürmenin, gelir dağılımını iyileştirici bir faktör olduğunu vurgulayan Yılmaz, vergi ve harcama politikalarında dar ve orta gelirli kesimleri gözeten bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi.

“Gelir Yüksek Kesime Sübvansiyon Yok”

Yılmaz, gelir yüksek kesimlere sübvansiyon verilmemesi gerektiğini, bunun yerine dar ve orta gelirli kesimlere odaklanılmasının önemine değindi. Devlet desteklerinin önümüzdeki dönemde dar gelirli kesimlere odaklanmasının genel politika olacağını vurguladı.

“Erken Seçim Söylemleri Ülkeye Fayda Getirmez”

Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin şu anda bir seçimsiz dönem yaşadığını ve bu dönemin altın değerinde olduğunu belirtti. Erken seçim söylemleri ve siyasi polemiklerle bu sürecin gölgelenmeye çalışıldığını vurgulayan Yılmaz, bu tür söylemlerin ülkeye fayda getirmediğini ifade etti.

Diyarbakır’daki Olayın Failleri Ortaya Çıkarılacak

Yılmaz, Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konunun bizzat takipçisi olacağını söylediğini hatırlatan Yılmaz, olayın faillerinin adalet önüne çıkarılacağını ifade etti.

Tarım Desteklerine Devam

Tarımı stratejik bir sektör olarak gördüklerini belirten Yılmaz, planlı üretim anlayışıyla hareket ettiklerini ve tarım desteklerinin güçlü şekilde devam edeceğini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP