VATAN ve HÜRRİYET PARTİSİ Genel Başkanı Yalçın Doğan’dan Kobani Davası Kararına Destek

VATAN ve HÜRRİYET PARTİSİ Genel Başkanı Yalçın Doğan’dan Kobani Davası Kararına Destek

ABONE OL
17 Mayıs 2024 12:29
VATAN ve HÜRRİYET PARTİSİ Genel Başkanı Yalçın Doğan’dan Kobani Davası Kararına Destek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

VATAN ve HÜRRİYET PARTİSİ Genel Başkanı Sn. Yalçın Doğan, Kobani davasında mahkemenin verdiği kararla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Doğan, açıklamasında, mahkemenin kararının doğru olduğunu belirterek, bu kararı desteklediklerini ifade etti. “Siyasetin geniş çalışma alanında bölücü silahlı terör örgütüne yer yoktur. Her kim ülkemizi karıştırmak ve milletimizi birbirine düşürmek çabasında olursa, adaletin yumruğu tepelerine inmelidir,” dedi.

Doğan, terör örgütleri ve yandaşlarının, Kürt vatandaşları galeyana getirmeye çalışarak milletimizi birbirine düşürme çabalarının hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını vurguladı.

Genel Başkan, HDP’nin çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim 2014’teki olaylarda terör örgütü yandaşlarının 35 il ve 96 ilçede gerçekleştirdiği saldırılar sonucu, 2 polis memurunun şehit olduğunu, 37 kişinin hayatını kaybettiğini ve 435’i sivil, 326’sı güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 761 kişinin yaralandığını hatırlattı.

Ayrıca, olaylar sırasında 37 “nitelikli adam öldürme”, 29 “adam öldürmeye teşebbüs”, 3 bin 777 “mala zarar verme”, 25 “alıkoyma”, 395 “hırsızlık”, 15 “yağma”, 308 “iş yeri ve konut dokunulmazlığını ihlal”, 13 “Türk bayrağını yakma” ve 7 “Atatürk’ü Koruma Kanunu’na muhalefet” suçu işlendiğini belirtti.

Doğan, VATAN ve HÜRRİYET PARTİSİ olarak, ülkenin ve milletin huzurunu bozacak her adımın karşısında olacaklarını ve bu mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. Açıklamasını, “Aziz milletimize ve kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz,” diyerek sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP