TÜRKİYE’NİN VE TÜRK DÜNYASININ GELECEĞİ

TÜRKİYE’NİN VE TÜRK DÜNYASININ GELECEĞİ

ABONE OL
26 Nisan 2024 00:52
TÜRKİYE’NİN VE TÜRK DÜNYASININ GELECEĞİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

   Dün çıkan Ülkemizin Ve Milletimizin Geleceği Çocuklarımız başlıklı yazımızda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın sadece bir bayram değil aynı zamanda biz Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin umut ve özgürlüğünün sembolü olduğunu belirtmiştik. Gençlerimizin ve çocuklarımızın çağın ihtiyaçlarına göre önce eğitimi sonrasında ise onlara özgürlüğün, sevginin, barışın ve ilmin hâkim olduğu bir ülke hazırlamamız gerektiğini belirtmiştik. Dünkü yazımızda sadece eğitimden bahis etmiştik.

   Bugünkü yazımızda özgürlüğün, sevginin, barışın ve ilmin hâkim olduğu bir ülke hazırlamamız için bizler neler yapabiliriz konusunda bir düşünce ve fikir paylaşımında bulunmak istedik. 

  Dünyada küresel güçler tarafından dünyayı sömürmek için derin bir mücafele  tarih boyunca yürütülmüş olup halen yürütülmektedir. Bugün bizlerin Rusya’nın Ukrayna’da, Amerika ve İsrail’in Filistin’de,  Çin’in  Doğu Türkistan’da yaptıklarından kısmen görmeye başladığımız bu gizli mücadelede  bir çok soru bulunmaktadır.

   Amerika süper güç olarak hala kalmaya devam edebilecek mi?, Rusya tekrar eski gücüne mi ulaşacak?, Çin dünyanın yeni süper gücü mü olacak ?, Avrupa ne yapacak? , İslam dünyası geçmiş yüzyıllarda olduğu gibi yine hep kaos içinde kalmaya mı devam edecek?, Dünyada medeniyetler çatışması halen devam etmekte mi?, Dünyadaki mücadele dinler ve milletler arası bir mücadele mi?    

   Bugün dünyadaki birçok savaş ve akan kanlar başta öz vatanımız Türkiye olmak üzere niçin biz Türklerin ve Türk Devletlerinin zamanında barış içinde yaşadığımız ve barış içinde yaşattığımız coğrafyalar üzerinde şu anda yer alan ülkelerde meydana geliyor?

   Artık Türk Dünyası olarak; bu küresel güçlerin gizli mücadelesinde  kendi coğrafyamızda barış içinde olmak ve hiçbir küresel güce boyun eğmeden yaşamak istiyorsak  biz Türk Dünyası olarak birbirimizle işbirliği yapmak zorundayız.

  Hemen bize ilk olarak ulu önder Atatürk’ün yine yol gösterdiğini görmekteyiz. Atamızın biz Türkler için geçmişte yaptıkları bir anda beynimizde bugünler için yeni umut ışıklarının açılmasına sebep olmaktadır. Bizim büyük atamız Atatürk’ün milletimiz için ilk yaptığının Türk adını vererek Türkiye Cumhuriyetini kurmak olduğunu görmekteyiz. Sonrasında Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumunu kurduğunu ve Türk Tarih Tezini hazırlattığını tespit etmekteyiz. Bir millet kendi dilini ve tarihini öğrenemez ise bulunduğu coğrafyada yaşayamaz diyerek başta Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi olmak üzere dilimizin ve tarihimizin öğretildiği okulları peşi sıra açtığını öğrenmekteyiz. Anadolu’ da kazı çalışmaları yaptırıp, Türk’ ün izlerini sürdüğünü görmekteyiz.

   Atatürk’ün  manevi kızına Ülkü adını vererek, yakın arkadaşlarına Bozok, Bozkurt gibi soy isimler koyarak, İbrahim Çallı’ dan Ergenekon’ dan çıkış tablosunu yapmasını isteyerek ve bastırdığı kâğıt paranın üzerine Bozkurt koydurarak bizlere çok derin mesajlar verdiğini anlamaktayız.

    Ve ve Atamızın; bizlere, dünyadaki tüm Türklere ve Türkiye Cumhuriyetine bugünler için bizlerin yapması gereken derin hedefler gösterdiğini içimizde hissetmekteyiz.

    Bugün Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti birer bağımsız Türk devletidir. Bu devletlere ilaveten özerk Türk Cumhuriyetleri vardır. Altay Cumhuriyeti, Başkurtistan, Kabardey-Balkarya Cumhuriyeti, Çuvaşiştan Cumhuriyeti, Dağıstan Cumhuriyeti, Doğu Türkistan, Gagavuzya, Hakasya, Karaçay- Çerkes Cumhuriyeti, Karakalpakistan, Nahçivan, Tataristan, Tuva Cumhuriyeti ve Yakutistan özerk Türk devletleridir. Bütün bunlara ilaveten İran’ da Azeriler, Kaşkaylar, Kaçarlar,  Rusya’ da Nogaylar, Ahıska Türkleri, Terekemeler ve Karay Türkleri, Yunanistan, Bulgaristan ve eski Yugoslav devletlerinde Balkan Türkleri, Irak’ ta Türkmenler, Suriye’de Oğuz Türkmenleri, Çin’ de Yugurlar, Salarlar ile dünyanın diğer coğrafyalarında Halaçlar, Şahsevenler, Naymanlar ve Avrupa Türkleri gibi ve burada isimlerini saymaya imkân bulamadığımız daha birçok Türk kökenli topluluklar bulunmaktadır.

Bu durum Çinliler ve Hintliler’ den sonra Türkleri dünyanın en kalabalık 3.nüfusu yapmaktadır.

   Bugün biz Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük atamız Atatürk’ ün izinde dünyanın 3.büyük nüfusu olan Türk Dünyasını yeniden şahlandırarak, dünyadaki gerçek yerini almasına liderlik yapabiliriz. Bu liderlik ilk önce ortak dil Türkçe ve ortak milli kültürde yapıldıktan sonra ekonomik ortaklığa, askeri pakta ve Dünya Türk Birliği oluşturulmasına yönlendirilebilir.  

   Artık “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek Türk Dünyası ile iş birliği yapma ve birleşme zamanı gelmiştir.

Dr.Tuğtigin ŞEN
Emekli Albay / Araştırmacı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP