Semih Güler’den Krampon Tartışmalarına Yanıt: “Farklılıklar Güzeldir”

Semih Güler’den Krampon Tartışmalarına Yanıt: “Farklılıklar Güzeldir”

Adana Demirspor futbolcusu Semih Güler, Galatasaray maçında giydiği farklı renklerdeki kramponlarla ilgili açıklama yaptı. Tümer Metin'in eleştirileri nedeniyle konuya açıklık getiren Güler, farklı renk kramponların nedenini anlattı. Tümer Metin'in sözlerine tepki gösteren Semih Güler, "Bilmeden, araştırmadan, dinlemeden konuşmak ne kadar kolay. Yazık." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
2 Eylül 2024 01:34
Semih Güler’den Krampon Tartışmalarına Yanıt: “Farklılıklar Güzeldir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana Demirspor’un başarılı savunma oyuncusu Semih Güler, Galatasaray ile oynanan ve 5-1 mağlubiyetle sonuçlanan maçta giydiği kramponların tartışma konusu olmasının ardından bir açıklama yaptı. Eski futbolcu ve yorumcu Tümer Metin’in, maç sonrası TV100’deki programda, Semih Güler’in kramponlarına yönelik eleştirileri üzerine, Güler sessizliğini bozarak konunun arka planını paylaştı.

Tümer Metin, Semih Güler’in sahada giydiği farklı renklerdeki kramponlara dikkat çekerek, “Bu akşam bir görüntüye takıldım. Adana Demirspor’da Semih Güler. Ben bunu hayatımda ilk kez gördüm. Oyuncuların kendilerine fazla şekil, değişik imaj çabaları ayyuka çıkmaya başladı artık. Görüntü çok rahatsız etti beni. Bir ayakkabı kırmızı, bir ayakkabı mavi. Niye abi niye? Bana biri açıklasın.” ifadelerini kullanmıştı.

“Farklı Renklerdeki Kramponlar Down Sendromuna Farkındalık İçin”

Tümer Metin’in bu eleştirilerine yanıt veren Semih Güler, kramponlarının farklı renklerde olmasının özel bir nedeni olduğunu belirtti. Güler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, down sendromuna dikkat çekmek amacıyla bu tercihi yaptığını ifade etti. Açıklamasında şunları söyledi:

“Down sendromu, bireylerin farklılık gösteren bir kromozom yapısına sahip olmalarından kaynaklanan bir genetik durumdur. Down sendromlu bireyler, yaşamın her alanında sevgi, saygı ve eşit fırsatlara sahip olmalıdır. Güzel kızım başta olmak üzere tüm Down sendromlu bireylerin toplumda kabul görmesi ve hak ettikleri fırsatlara ulaşabilmeleri adına farkındalık yaratmak için dün farklı renklerde kramponlarla sahaya çıktım. Farklılıklar güzeldir, Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılıkla mücadele edip onların haklarını korumak hepimizin görevi olmalıdır.”

Semih Güler, ayrıca Tümer Metin’e seslenerek, “Bilmeden, araştırmadan, dinlemeden konuşmak ne kadar kolay. Yazık.” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Semih Güler’in bu açıklaması, down sendromu hakkında farkındalık yaratma amacını ortaya koyarken, futbolun sadece sahada oynanan bir oyun olmadığını, aynı zamanda toplumsal mesajlar vermek için de kullanılabileceğini bir kez daha gösterdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP