Selçuk İnan: Müdür olmasaydı parayı teslim etmezdim

Selçuk İnan: Müdür olmasaydı parayı teslim etmezdim

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Selçuk İnan, "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık davasında ifade verdi. İnan, "Paraları tamamen bankanın içinde teslim ettim. 2 milyon 150 bin Amerikan dolarını süreç içerisinde fon getirisi olarak bana iade etti. Yatırdığım ana paradan geriye 1 milyon 535 bin Amerikan doları alacağım kalmıştır" dedi. Islak imzalı belgeleri olduğunu belirten Erzan, "Denizbank şube müdürü olmasaydı bu parayı asla teslim etmezdim." ifadesini kullandı.

ABONE OL
21 Nisan 2024 19:10
Selçuk İnan: Müdür olmasaydı parayı teslim etmezdim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Selçuk İnan, “yüksek karlı gizli fon” adıyla bilinen dolandırıcılık davasında müşteki olarak ifade verdi. İnan, ifadesinde, 1 milyon 535 bin Amerikan doları alacağı olduğunu ileri sürerek, sanık Seçil Erzan ve banka yöneticilerinden şikayetçi olduğunu belirtti. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın müştekilerinden olan İnan’ın ifadesi, Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde alındı.

İnan, ifadesinde, Seçil Erzan’ı 2011’den beri tanıdığını ve aralarında güven ilişkisi olduğunu dile getirdi. Erzan’ın kendisine kurumsal bir fondan bahsettiğini ve buna para yatırması halinde kar payı alabileceğini söylediğini aktardı. İnan, Denizbank’tan toplam 3 milyon 685 bin Amerikan doları yatırarak bu fona katıldığını belirtti. Ancak paraların zimmete geçirildiğini öne sürerek şikayetçi oldu.

İnan’ın ifadesine göre, Erzan’ın yanı sıra banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu da parayı almakla suçlanıyor. İnan, kendisine 2 milyon 150 bin Amerikan dolarını iade ettiklerini, ancak hala 1 milyon 535 bin Amerikan doları alacağı olduğunu iddia etti. İnan, banka yetkililerinin sorumluluktan kurtulmak için yanlış ifadeler verdiğini ve Erzan’ı suçladı.

Bu açıklamaların ardından İnan, sanık hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasına rıza göstermediğini belirtti. Mahkeme, İnan’ın ifadesini alarak ana davanın görüldüğü mahkemeye iletti.

İddianamede, Erzan’ın, yüksek kar vaadiyle birçok kişiyi dolandırdığı iddia ediliyor. Erzan’ın 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıkların da 3 yıl ile 85 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP