Sahte savcılara 120 gram altın ile evini kaptırdı

Sahte savcılara 120 gram altın ile evini kaptırdı

ADANA'nın Kozan ilçesinde Dilber Berkbasan (58), kendisini 'savcı' olarak tanıtan, kuyumcu soygununa karıştıklarını ve gizli bir soruşturma yürüttüklerini söyleyen dolandırıcılara, 120 gram altınını kaptırdı. Berkbasan, dolandırıcıların yönlendirmesiyle evini de 2 milyon 250 bin TL'ye satıp, parayı kuyumcuda altına çevirdi. Dolandırıcılar, fiziksel olarak kuyumcudaki altınları da aldı. Tüm birikimlerini ve evini kaybeden Berkbasan, suçluların yakalanmasını istedi.

ABONE OL
22 Mayıs 2024 21:48
Sahte savcılara 120 gram altın ile evini kaptırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kozan ilçesi Türkeli Mahallesi’nde yaşayan Dilber Berkbasan, 10 Mayıs gecesi cep telefonuyla dolandırıcıların hedefi oldu. Kendilerini ‘savcı’ olarak tanıtan dolandırıcılar, Adana’da bir kuyumcunun soyulduğunu ve olay yerinde Berkbasan’ın kimliklerinin bulunduğunu iddia ettiler. Suçtan aklanması için kendilerine yardımcı olacağını söyleyen dolandırıcılar, Berkbasan’ı korkuya sürükleyerek hiçbir görüşme yapmamasını istediler. Dolandırıcılar, Gaziantep’te öğretmen olan oğlunun işinden, kendisinin de canından olacağı yönünde tehditlerde bulundular.

On gün boyunca sürekli telefonla kontrol altında tutulan Berkbasan, durumu evdeki çocuklarıyla paylaştı. Dolandırıcılar, çocuklarını da ikna ederek Berkbasan’dan evlerindeki 120 gram altını tarif edilen bir yere getirmelerini istediler. Berkbasan, oğluyla birlikte altınları Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında tarif edilen boş araziye gönderdi ve dolandırıcılar altınları buradan aldılar.

**Evlerini de Satmak Zorunda Bırakıldılar**

Dolandırıcılar, soygun nedeniyle evlerinin satışının yapılması gerektiğini ve soruşturma sonrası paraların iade edileceğini belirttiler. Berkbasan, bir emlakçıyı eve çağırarak evi 2 milyon 250 bin TL’ye ilana koydu ve kısa sürede alıcı çıktı. Berkbasan, tapuya giderek evin satışını gerçekleştirdi. Dolandırıcıların yönlendirmesiyle parayı kuyumcuda altına çeviren Berkbasan, altınları kuyumcuda emanet olarak bırakmak zorunda kaldı. Dolandırıcılar, altınları teslim alarak kayıplara karıştı.

**”Evimi Kurtarın”**

17 yıllık emeğinin gittiğini belirten Dilber Berkbasan, “Evdeki oğlum işsiz. Beni Gaziantep’teki öğretmen oğlumla korkuttular. Ben evladımdan korktum. Ekmek almaya giderken bile dolandırıcılardan izin aldık. Telefonu hiç kapattırmadılar. Kaç gündür evin içerisinde ağlıyoruz. Sabahları ‘Günaydın, bir kişi daha yakaladık, gözün aydın’ diyorlar. ‘Yakalanmayan 2 kişi kaldı, onu da tapuda yakalayacağız, sen imza atmazsan nasıl yakalayalım’ dediler. 400 metre arsam olduğunu biliyorlar. ‘Köstebeğin biri tapuda, onu yakalayacağız, sana ödüller vereceğiz’ dediler. Emlakçıyla tapuya gittik, evin satışını yaptık, paralar kuyumcuya teslim edildi. Dolandırıcılar, ‘Parayı aldınız mı?’ diye sordular, aldım dedim. Kuyumcuda altına çevrilmesini istediler. Altına çevirdik, dolandırıcılar kuyumcuya gelip altınları teslim aldı. Evimizin parasıyla alınan altınlar da bu şekilde gitti. Evsiz kaldık. Devletimizden yardım bekliyoruz. Bu dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Ne olur evimi geri versinler,” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP