Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den ‘mülakat’ açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den ‘mülakat’ açıklaması

AK Parti grup toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Şu anda mevcut duruma göre, öğretmen atamalarında mülakat yüzde 100 etkili. Biz mülakatın etkisini yüzde 50'ye düşürüyoruz ama ilginç bir şekilde mülakata karşı çıkanlar bu düzenlemeyi iptale taşıyorlar." dedi. Bakan Tekin, eğitimde şiddet konusunun da yalnızca yasal düzenlemeyle çözülemeyeceğini belirterek, toplumsal farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
15 Mayıs 2024 14:57
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den ‘mülakat’ açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, mevcut durumda öğretmen atamalarında mülakatın yüzde 100 etkili olduğunu belirterek, bu etkinin yüzde 50’ye indirilmesinin planlandığını ifade etti. Ancak ilginç bir şekilde mülakata karşı çıkanların bu düzenlemeyi iptale götürdüğünü söyledi ve bu durumun bir çelişki olduğunu vurguladı.

Mülakat Tamamen Kaldırılmayacak

Bakan Tekin, mülakatın tamamen kaldırılmasının gündemde olmadığını açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında da konuşan Bakan Tekin, sürecin bürokratik olarak tamamlandığını ve TBMM’deki Milli Eğitim Komisyonu’nun gündemine geleceğini belirtti. Tartışmaların ardından Genel Kurul’a getirileceğini ifade etti.

Eğitimde Şiddetle Mücadelede Farkındalık Şart

Bakan Tekin, eğitimde şiddet konusunun sadece yasal düzenlemelerle çözülemeyeceğine dikkat çekti. Toplumda farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaparak, bu konuda atılması gereken adımların altını çizdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP