Meteoroloji’den 7 il için sarı uyarı

Meteoroloji’den 7 il için sarı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava tahminini paylaştı. Meteoroloji'den 7 il için sarı kodlu uyarı verilirken İstanbul başta olmak üzere birçok kentte gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel çok kuvvetli olması bekleniyor. İşte 11 Eylül hava durumu...

ABONE OL
11 Eylül 2024 09:39
Meteoroloji’den 7 il için sarı uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Eylül’e ilişkin hava durumu raporunu yayımlayarak 7 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Eskişehir, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde ise yerel olarak çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi beklenirken, rüzgarın genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu:
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Batı kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Edirne: 26°C, yerel kuvvetli sağanak yağışlı.
İstanbul: 29°C, aralıklı sağanak yağışlı.
Kırklareli: 25°C, yerel kuvvetli sağanak yağışlı.
Kocaeli: 32°C, sağanak yağışlı.
Ege: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Kıyı Ege ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel kuvvetli yağış, İzmir ve Manisa’da çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Afyonkarahisar: 27°C, kuvvetli yağış.
İzmir: 29°C, yer yer çok kuvvetli yağış.
Manisa: 31°C, çok kuvvetli yağış.
Muğla: 25°C, yerel kuvvetli yağış.
Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, Adana, Osmaniye ve Hatay kıyılarında yerel sağanak yağışlı. Batı Akdeniz’de yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Adana: 34°C, sağanak yağış.
Antalya: 29°C, kuvvetli sağanak yağış.
Hatay: 31°C, kıyılarda sağanak yağış.
Isparta: 26°C, yerel kuvvetli yağış.
İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Eskişehir çevreleri ile Konya ve Ankara’nın batısında yerel sağanak yağış bekleniyor.

Ankara: 31°C, batı ilçelerinde yağış.
Eskişehir: 30°C, yerel sağanak yağış.
Konya: 30°C, batı kesimlerinde yağış.
Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, zamanla çok bulutlu. Sinop hariç bölgenin genelinde öğleden sonra yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Bolu: 32°C, yerel sağanak yağış.
Düzce: 34°C, sağanak yağış.
Zonguldak: 28°C, sağanak yağış.
Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğu kesimlerinde çok bulutlu. Öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Van’ın doğusunda yerel sağanak yağışlar bekleniyor.

Erzurum: 27°C, parçalı bulutlu.
Kars: 28°C, sağanak yağış.
Van: 26°C, doğu ilçelerinde yağış.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinde yer yer parçalı bulutlu.

Diyarbakır: 37°C, açık.
Gaziantep: 33°C, parçalı bulutlu.
Şanlıurfa: 35°C, açık.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP