Mersin-Adana Otoyolu’nda Otoyol Çetelerine Dair Sosyal Medya Paylaşımları Gündeme Geldi

Mersin-Adana Otoyolu’nda Otoyol Çetelerine Dair Sosyal Medya Paylaşımları Gündeme Geldi

ADANA-Mersin otoyolunda 'otoban çetesi' olduğu belirtilen grubun, seyir halindeki araçlara yumurta atıp durdurduğu, araçlarından inen sürücülerin gasbedildiği yönünde çok sayıda sosyal medya paylaşımı yapıldı. Mersin Emniyet Müdürlüğü, eylemin daha önce 'Cono' olarak tabir edilen kişiler tarafından gerçekleştirildiğini ancak kentte son bir yılda herhangi bir müracaatın olmadığını açıkladı.

ABONE OL
31 Mayıs 2024 12:43
Mersin-Adana Otoyolu’nda Otoyol Çetelerine Dair Sosyal Medya Paylaşımları Gündeme Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin-Adana Otoyolu’nda seyir halindeki sürücüler, bölgede faaliyet gösterdiğine inandıkları otoyol çetelerine dair endişelerini sosyal medyada dile getirdi. Söz konusu sürücüler, bu çetelerin araçları durdurarak içindekileri gasp ettiğini iddia etti. İddialara göre, çete üyeleri araçların önüne atlayarak veya camlara yumurta atarak sürücülerin dikkatini dağıtıyor, ardından aracın durmasını sağlıyorlar. Bu esnada arkadan gelen diğer çete üyeleri ise araç içindekilerin değerli eşyalarını gasp ediyorlar. Sürücüler, bu durumla karşılaşmamak için sileceklerini çalıştırmamaları ve araçlarından inmemeleri gerektiğini tavsiye ediyorlar. Bazı olaylar araç kameralarına yansıdı. Bu görüntülerde, karanlıkta ilerleyen bir aracın önüne çete üyelerinden birinin çıkıp aracın üzerine yürüdüğü ve kaza yaptırmaya çalıştığı görülüyor.

Emniyet Müdürlüğü Açıklama Yaptı: Denetimlerimiz Devam Ediyor

Konu sosyal medyada büyük yankı uyandırınca Mersin Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Emniyet Müdürlüğü, yapılan araştırmalarda, paylaşılan fotoğraf ve videolardaki olayların Adana girişindeki camlı üst geçitte gerçekleştiğini ve söz konusu kişilerin Tarsus-Adana arası otoban üzerinde eylem yaptıklarını belirtti. Ayrıca, son bir yılda benzer bir olaya dair herhangi bir müracaatın olmadığı vurgulandı. Mersin-Adana otoyolu üzerinde sık sık denetlemeler yapıldığı ve denetimlerin 24 saat esasına göre devam ettiği ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP