MEB yaz dönemi kursları ve yaz okulları tarihlerini açıkladı

MEB yaz dönemi kursları ve yaz okulları tarihlerini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz dönemi, yaz okulu ve eğitim öğretim döneminde açılacak Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) e-Kılavuzu'nu yayınladı.

ABONE OL
16 Mayıs 2024 22:15
MEB yaz dönemi kursları ve yaz okulları tarihlerini açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Mayıs’ta yayınlanan DYK e-Kılavuzu’na dayanarak yaz dönemi kursları ve yaz okullarının takvimini duyurdu. Buna göre, yaz okulları 1 Temmuz-29 Ağustos tarihleri arasında, destekleme ve yetiştirme kursları ise 2 Eylül 2024-6 Haziran 2025 tarihleri arasında açılacak.

Bu yıl ilk defa 81 ilde açılacak yaz okullarında 2-12. sınıflardaki öğrenciler spor, görsel sanatlar, bilişim ve müzik alanlarında çeşitli kurslara katılma fırsatı bulacaklar. Kurslar genellikle saat 13.30’dan sonra ve haftada 5 gün şeklinde planlanmış durumda olacak. Öğretmen ve öğrenciler bulundukları yerleşim biriminde kurslara katılabilecekler.

Yaz okulu ders programı çerçevesinde şu alt alanlarda dersler verilecek:

Spor: Atletizm, Basketbol, Okçuluk, Futbol, Yüzme, Voleybol, Hentbol, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Satranç.

Görsel Sanatlar: Resim, Ebru Sanatı, Sanat ve Tasarım, Hat Sanatı, Fotoğrafçılık.

Müzik: Gitar, Keman, Piyano/Org, Bağlama/Saz, Ud/Kanun, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, Melodika.

Bilişim: Yazılım, Robotik Kodlama, Ofis Programları, Arduino Programlama, Bilgisayarda Doküman Hazırlama, Bilgisayara Giriş.

Başvurular 3-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Kurslar 1 Temmuz’da başlayacak ve 29 Ağustos’ta sona erecek. Başvurular, öğrencilerin “https://e-kurs.meb.gov.tr” internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden yapılacak. Öğrenciler, kurs merkezinin belirlediği dersler arasından tercihte bulunarak başvurularını tamamlayacaklar.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP