KİŞİ KINADIĞINI YAŞAMADAN ÖLMEZ

KİŞİ KINADIĞINI YAŞAMADAN ÖLMEZ

ABONE OL
14 Mart 2024 00:12
KİŞİ KINADIĞINI YAŞAMADAN ÖLMEZ
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarih, bir milletin yaşanmış hafızasıdır. İyi okuyup anlarsak, hafızamıza sahip olmuş oluruz. Hafızası olmayan toplumların nerelere gideceğinin, nelere sürükleneceğinin, dahası neler yapabileceğinin hesabı olamaz.

Tarihe baktığımız zaman “bugün” yaşadıklarımızı “dün” de yaşadığımızı veya birileri tarafından kurulan kahpe oyunlarla nelere maruz bırakıldığımızı görürüz.

“Dünün tüp, yağ ve mutfak ihtiyacı kuyrukları” üzerinden hesap sormaya çalışılanlar faturayı Global Ambargo yerine dönemin mevcut iktidarına keserken, bugün ülkenin geldiği durumda, kendileri kir tutmayan teflon suratlı olup, her olumsuzlukta dışarıyı işaret etmeleri kendilerini allâme-i cihan görerken, bizleri salak yerine koymaktan başka bir tutum olmasa gerek.

Kaliteli toplumlar güzel insanları yetiştirip, onlarla güzelleşir. Lider ise, her şeyiyle toplumun aynasıdır. O, “Yaşamanın insanlık görevi, yaşatmanın ibâdet” olduğunu bilmek zorundadır.

İslâm’ın en önemli temeli ADALET, zulümden uzak durmak, insan haklarına saygı ve Yunus Emre’nin ifadesiyle “Yaratılanı Yaratan’dan ötürü HOŞ görmektir!”

İnönü der ki: “Ayıyla çuvala girilmez; girilirse de uyanık olmak gerekir!..”

Uyanık olmayanlar kaybetmeye mahkumdur…

Kadiroğlu Gazi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP