Kim Milyoner Olmak İster’de 1 milyonluk soru açıldı

Kim Milyoner Olmak İster’de 1 milyonluk soru açıldı

ATV ekranlarının sevilen yarışması Kim Milyoner Olmak İster Oktay Kaynarca'nın sunumuyla 6 Ekim 2024 Pazar akşamı ekrana geliyor. İzlenme rekorları kıran yarışmada bu hafta 19 yaşındaki doğuştan engelli Ramazan Çulha 1 milyon TL değerindeki soruyu açtırıyor.

ABONE OL
7 Ekim 2024 10:04
Kim Milyoner Olmak İster’de 1 milyonluk soru açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ATV ekranlarının sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster, Oktay Kaynarca’nın sunumuyla izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatmaya devam ediyor. 19 yaşındaki genç yarışmacı Ramazan Çulha, geçen bölümde 500 bin TL’lik soruya doğru cevap vererek büyük bir başarıya imza atmıştı. Bu hafta ise Çulha, 1 milyon TL değerindeki soruyu açtırmaya hak kazandı.

Kim Milyoner Olmak İster’de 1 Milyon TL’lik Soru Açıldı

Uzun bir aranın ardından yarışmada 1 milyon TL’lik soru için Ramazan Çulha, tüm riskleri göze aldı. Programın 11. sorusunu doğru cevaplayan genç yarışmacı, annesine adadığı bu başarısında son aşamaya geldi. Çulha, “Onun için katıldım ve annemi gururlandırdığımı düşünüyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

Yarışmada 12. soruyu açtıran Ramazan Çulha, doğru cevabı vermesi halinde büyük ödül olan 1 milyon TL’yi kazanacak. Eğer 13 soruyu da doğru cevaplayabilirse 5 milyon TL’lik büyük ödülün sahibi olacak.

İşte 1 Milyon TL’lik Soru

Yarışmada 1 milyon TL değerindeki soruda, Kur’an-ı Kerim’de adı geçen bir isim soruldu:

Kuran-ı Kerim’de hangisinin adı geçer?
A) Hz. Havva
B) Hz. Mikail
C) Habil
D) Kabil

Sorunun Cevabı: Hz. Mikail

Bu kritik sorunun cevabı Hz. Mikail oldu. Kur’an-ı Kerim’in Bakara Suresi 97-98. ayetlerinde Hz. Mikail’in adı geçmektedir. Ayetlerde, Allah’ın izniyle Kur’an’ı Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed’in kalbine indirdiği ve Allah’a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrail’e ve Mikail’e düşman olanların Allah’ın düşmanı olduğu belirtilmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Tercüman Gazetesi Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.