Kilolu kocasına duygusal şiddet uygulayan kadın tazminat ödeyecek

Kilolu kocasına duygusal şiddet uygulayan kadın tazminat ödeyecek

Kocasına kilolu olduğu için küçük düşürücü ifadeler kullandığına kanaat getirilen kadın, boşanma davasını gören mahkeme tarafından 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

ABONE OL
28 Nisan 2024 01:44
Kilolu kocasına duygusal şiddet uygulayan kadın tazminat ödeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da ikamet eden M.S.A. adlı bir kişi, avukatı Aykut Özdemir aracılığıyla 2019’da eşi V.A’ya boşanma davası açtı. Davacı, eşinin kendisine duygusal şiddet uyguladığını ve ev işleriyle ilgilenmediğini öne sürdü. Ayrıca, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu. Kadın da aynı dönemde kocasına karşı dava açarak çeşitli iddialarda bulundu.

Ankara 7. Aile Mahkemesi, tarafların boşanmasına karar verirken, kadını haksız buldu. Mahkeme gerekçeli kararında, kadının davranışlarının kusurlu olduğunu belirtti. Kocasının borçlanması konusunda da kadının bilgilendirildiği ve durumu hoş gördüğü tespit edildi.

Mahkeme kararında, kadının şiddet iddialarına dair somut delil bulunmadığı ve evliliğin kadının kusuruyla sona erdiği vurgulandı. Bu çerçevede, koca yararına maddi ve manevi tazminat hükümleri verildi.

Ankara 7. Aile Mahkemesinin kararı, istinaf mahkemesince de uygun bulundu ve Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından onaylandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP