Kendisini ‘İstihbarat Başkanı’ olarak tanıtan dolandırıcıya verilen ceza az bulundu

Kendisini ‘İstihbarat Başkanı’ olarak tanıtan dolandırıcıya verilen ceza az bulundu

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini "Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı" olarak tanıttığı kişiden birden fazla kez para alan sanığa "dolandırıcılık" suçundan verilen 5 ay hapis cezasını, suçun daha ağır cezayı gerektiren "zincirleme dolandırıcılık" kapsamında olduğu gerekçesiyle bozdu.

ABONE OL
10 Nisan 2024 11:23
Kendisini ‘İstihbarat Başkanı’ olarak tanıtan dolandırıcıya verilen ceza az bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, bir dolandırıcının “zincirleme dolandırıcılık” suçunu işlediğine hükmettiği bir kararla dikkat çekti. Karar, dolandırıcının kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak bir kişiden birden fazla kez para almasıyla ilgiliydi.

Ankara’da yaşayan bir kişi, mirastan kaynaklı tapu işlemleri sırasında kendisini “Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı” olarak tanıtan bir dolandırıcıyla tanıştı. Dolandırıcı, tapu işlemlerinde yardımcı olacağını iddia ederek mağdurdan para istedi. Farklı zamanlarda toplamda 7 bin 795 lira gönderen mağdur, işlemlerin yapılmadığını fark edince dolandırıldığını anladı ve şikayetçi oldu.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi, etkin pişmanlık gösterdiğini belirten dolandırıcıya takdiri indirim uygulayarak 5 ay hapis cezası verdi. Ancak mahkeme kararına itiraz edildi.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, yapılan inceleme sonucunda dolandırıcının eyleminin “zincirleme dolandırıcılık” kapsamında olduğuna hükmetti. Daire, aynı suçu birden fazla kez işleyen sanığın cezasının artırılması gerektiğine karar verdi. Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesine göre, zincirleme dolandırıcılık suçunda faile verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırılması öngörülüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP