KENDİMİZİ SİGÂYA ÇEKTİK Mİ HİÇ?

KENDİMİZİ SİGÂYA ÇEKTİK Mİ HİÇ?

ABONE OL
1 Mart 2024 05:26
KENDİMİZİ SİGÂYA ÇEKTİK Mİ HİÇ?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hiç kimse sınanmadığı günahın masumu değildir!

Birisini eleştiriyoruz. Örneğin; “Parayı buldu ya, şımardı.” diyoruz. Ama Parayı bulan biz olsak, ne hale geleceğimizi bilmiyoruz.

“Makam ve mevki onu bu hale getirdi.” diyoruz. O şöhret sana bana verilse ne hale geleceğimizi biliyor muyuz?

Derler ki; ‘”Bir insanı ne kadar günahkâr birisi diye eleştirme. Çünkü Allah, onu imtihan ettiği şey ile seni imtihan etseydi, belki de sen daha berbat olacaktın. Sana verdiği nimeti, Allah ona verseydi, o senden daha iyi bir Müslüman olacaktı belki de.” Bak bunu da bilmiyoruz.

İnsan olarak ‘başkası ve başka şeyler’ ile çok fazla hemhal oluyoruz. Onların bizleri nasıl etkilediğinin farkında bile değiliz. Hani hep deriz ya: “Nelerle meşgulsün?” Çünkü meşgul olduğu şeyler kişinin enerji alanını belirler.

Biz; dedikodu, gıybet, kusur, günah vb. ile meşgulsek, devamlı o alandaki enerjiyi hayatımızda var ediyoruz demektir. Sonra da; “Benim niye duam, dileğim kabul olmadı, olmuyor?” diyoruz.

“Her şey de beni buluyor!” diye düşünüyor, isyan ediyoruz. Biz böyle düşük frekanslarda var oldukça, çekim yasası da o yönde çalışacaktır. Hissettiğin, konuştuğun, düşündüğün tüm olumsuzlukları hayatımıza çekeriz. Çünkü biz o alanda varızdır.

Ahirette Allah’ın bize nasıl davranmasını istiyorsak, dünyada bizim de insanlara öyle davranmamız gerekir. Sadece insana değil, tüm mahlukata.

Hepimiz mesela ahirette ayıplarımızın örtülmesini istiyoruz. Hangimizin ayıbı yok? O zaman bu dünyada başkasının ayıpları ile uğraşmayacağız. Maneviyatımızı ona yöneltmeyeceğiz.

Hepimiz istiyoruz ki, hayatımızda bolluk, bereket, huzur, sevgi, neşe olsun. O zaman hayatımızda da bu alanlara odaklanmalıyız. Manevi gücümüzü bu yönde çalıştıracağız. Böylece tevekkülümüzden pozitif olarak yararlanabileceğiz.

Velhasıl her şey bizimle ilgili.

Şimdi kendi hikayemizi tekrar gözden geçirelim lütfen.

Biz hangi alanlarda varız?

Selametle..

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP