Katlanabilir Telefonlarda Yeni Dönem: Üç Katlı Telefonlar Geliyor

Katlanabilir Telefonlarda Yeni Dönem: Üç Katlı Telefonlar Geliyor

Teknoloji devleri Huawei, Xiaomi, Oppo, Tecno ve Samsung gibi markalar, üç katlı telefon alanındaki çalışmalarına hız verirken, Huawei'nin ilk modeli bu yıl satışa çıkıyor. 2025'in ise üç katlı telefon yılı olması bekleniyor.

ABONE OL
2 Eylül 2024 01:20
Katlanabilir Telefonlarda Yeni Dönem: Üç Katlı Telefonlar Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk piyasaya sürüldüğünden bu yana büyük ilgi gören ikiye katlanabilir telefonlar, yerini üç katlı modellere bırakmaya hazırlanıyor. Huawei, Xiaomi, Oppo, Tecno ve Samsung gibi önde gelen markalar, bu alandaki çalışmalarına hız verirken, yeni modellerin 2025 yılında tüketiciyle buluşması bekleniyor.

Katlanabilir telefon teknolojisi, ekran teknolojisinin gelişimiyle birlikte ilk kez 2011 yılında ortaya çıktı. Kyocera adlı firmanın çıkardığı dokunmatik ekrana sahip katlanabilir telefon, bu alandaki ilk örneklerden biri oldu. İkiye katlanabilir telefonlar ise hayatımıza ilk olarak 2018 yılında ABD merkezli Royole şirketinin FlexPai modeliyle girdi. Ardından, Samsung 2019 yılında Mobil Dünya Kongresi’nde Galaxy Fold’u resmen tanıttı. Samsung, bu alanda kısa sürede büyük başarı yakalarken, Huawei de Mate X modeli ile Samsung’a rakip oldu. Bu iki markayı, Xiaomi, LG, Oppo, Motorola ve TCL gibi markalar takip etti.

Şimdi ise ikiye katlanabilir telefonlar yerini üç katlı telefonlara bırakmaya hazırlanıyor. Bu alanda özellikle Çinli firmalar öne çıkıyor. İkiye katlanan telefonlarda liderliği Samsung’a kaptıran Huawei, bu defa işi sıkı tutuyor. Huawei’nin, üç katlı telefonunu Eylül ayında Nova 13 serisi akıllı telefonlar ve Watch GT 5 serisi akıllı saatlerle birlikte resmi olarak piyasaya sürmesi bekleniyor. Huawei’nin yanı sıra TCL ve Xiaomi de üçe katlanabilen telefonlar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Tecno, Phantom Ultimate 2 modeli ile Oppo ise Find N Serisi ile bu yarışta yer aldıklarını duyurdular. Güney Koreli Samsung da üç katlı telefonlar için patent alarak bu alandaki iddiasını gösterdi. Görünen o ki, 2025 yılı üçe katlanabilen telefonların yılı olabilir.

Dizüstü Bilgisayar Gibi Kullanılabilecek

Üç katlı telefonlar, kullanıcılarına birçok farklı kullanım seçeneği sunacak. Örneğin, cihaz mini bir dizüstü bilgisayar gibi kullanılabilir; alt katman ekran klavyesine dönüşürken, üst katman ekran olarak hizmet verebilir. Ayrıca cihaz, ‘çadır’ moduna getirildiğinde ortak çalışma için ideal bir ortam sunuyor. Çoklu pencere modu ile birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırmak da mümkün olacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP