İSİG’in Ağustos Ayı Raporu: 179 İş Cinayeti

İSİG’in Ağustos Ayı Raporu: 179 İş Cinayeti

ABONE OL
5 Eylül 2024 01:22
İSİG’in Ağustos Ayı Raporu: 179 İş Cinayeti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), 2024 yılı Ağustos ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre, Ağustos ayında Türkiye genelinde 179 işçi, iş kazalarında hayatını kaybetti. Bu veriler, iş güvenliği konusunda alınması gereken önlemlerin yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İSİG raporuna göre, iş cinayetlerinin en fazla yaşandığı sektör inşaat oldu. İnşaat sektöründe çalışan işçilerin, yüksekten düşme, malzeme çarpması ve yetersiz iş güvenliği önlemleri nedeniyle hayatlarını kaybettikleri belirtildi. Raporda, özellikle yaz aylarında inşaat sektöründe artan iş yoğunluğu ve buna bağlı olarak yetersiz denetimlerin iş kazalarındaki artışa neden olduğuna dikkat çekildi.

Raporda ayrıca, tarım, taşımacılık, sanayi ve madencilik gibi sektörlerde de önemli sayıda iş cinayeti yaşandığı vurgulandı. Tarım sektöründe mevsimlik işçilerin zor çalışma koşulları, taşımacılıkta ise uzun çalışma saatleri ve yorgunluğun kazalara yol açtığı belirtildi.

İSİG, bu verilerle Türkiye’de işçi ölümlerinin önlenebilir olduğuna dikkat çekerek, iş güvenliği önlemlerinin artırılması ve denetimlerin sıkılaştırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, iş cinayetlerinin büyük bir bölümünün, alınmayan ya da eksik alınan iş güvenliği önlemlerinden kaynaklandığına da işaret edildi.

İşçi ölümlerinin önüne geçilmesi için etkin tedbirlerin alınması gerektiği, İSİG tarafından bir kez daha hatırlatıldı. Raporda, özellikle işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda bilinçlendirme çalışmalarının ve hukuki yaptırımların önemine dikkat çekildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP