HAYAL ET BAŞAR ÇOCUK PARKI

HAYAL ET BAŞAR ÇOCUK PARKI

ABONE OL
17 Mayıs 2024 12:25
HAYAL ET BAŞAR ÇOCUK PARKI
2

BEĞENDİM

ABONE OL

OSTİM Teknik Üniversitesi ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Bilim Şenliği” 15-16-17 Mayıs 2024 tarihlerinde 297 okuldan 5900 öğrencinin katılımıyla OSTİM Teknik Üniversitemizde gerçekleştirilmiştir.

Bilim Şenliğini ilkokul öğrencilerinin yaptıklarını sergiledikleri gün olan 16 Mayıs günü gezerken “Yunus Emre Hayal Et Başar Çocuk Parkı” afişi çok dikkatimi çekti. Afişin arkasında üç küçük kız öğrenci ve sadece kâğıtlardan yapılmış bir çocuk parkı vardı.

Bu Yunus Emre Hayal Et Başar Parkında Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu üçüncü sınıfında okuyan üç küçük kız çocuğunun hayal ettikleri çocuk parkı vardı.

Bu hayal ettikleri parkta kendi enerjisini başta güneş olmak üzere doğal ortamlardan sağlayan Akıllı Binalar, atık suların işlemlerden geçirildikten sonra parkın içindeki yeşilliklerin sulandığı Yeşillik Alanlar, insanların doğal ortamlar içinde sağlıklı yaşamak için spor yaptığı Doğal Spor Alanları, araçların kendi kendilerini doğaya hiç zarar vermeden şarj edebildikleri Araç Park Alanları ve Araçlar, sadece güneş enerjisini kullanan Isınma Sistemleri vardı.

İşte bu hayal parkında bilimin, akılın, tecrübenin ortak kullanıldığı, insana,  doğaya ve dünyaya gerçek saygının yer aldığı tesisler vardı.

Ancak beni en çok etkileyen husus hayal edilen bu parkın içindeki hemen hemen her şeyin kullanılmış kâğıtların öğrenciler tarafından geri dönüşümü sağlandıktan sonra tekrar kullanılması sonrası yapılması olmuştu.

İşte bu Hayal Et Başar Parkında ben geleceğimiz çocuklarımızın hayalinde doğamıza, insanımıza ve dünyamıza gerçek saygıyı ve sevgiyi gördüm.

İşte bu Yunus Emre Hayat Et Başar parkında bu küçük üç kız çocuğumuzun biz büyüklere doğamız, insanımız ve dünyamız için biz tüm insanların bilimi, ortak aklımızı ve gönül sevgimizi kullanmamız gerektiği mesajlarını verdiğini gördüm.

Doğaya saygıyı, sürdürülebilir enerjiyi, bilgi alışverişini, yaratıcığı, deneyimleri ve en önemlisi hayallerin paylaşıldığı bu Bilim Şenliğini düzenleyen tüm yetkililer ile bu öğrencilerimizi yetiştiren fedakâr öğretmenlerimize ve okulumuza sonsuz teşekkür ederiz.

İşte etkili bir eğitim yöntemi. Bilim Şenliği.

İşte geleceğimiz örnek çocuklarımız.

İşte büyük önderimiz Atatürk’ün sözleri;

“Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.”

Geleceğimiz bizlerin şu anda hayal ettiklerimizle ve yaptıklarımız ile yeşerecek.

Dr. Tuğtigin Şen
Araştırmacı

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Fahrettin Önder

    Sevgili yazar dostum Tuğtigin Şen’in “Hayal Et Başar Çocuk Parkı” başlıklı makalesini sevinçle okudum. Yazar, makalesinde çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını destekleyen parkların önemine dikkat çekiyor. Bu açıdan oldukça değerli. Makalede, oyun alanlarının çocuk gelişimindeki rolü başarılı bir şekilde vurgulanmış. Özellikle hayal gücünün çocukların gelecekteki başarılarıyla olan bağlantısı etkileyici bir şekilde ele alınmış.Geliştirilebilecek bir nokta olarak naçizane önerim , makalenin daha fazla somut örnek ve bilimsel veriyle desteklenmesi, okuyucuyu daha da ikna edici hale getirebilir. Ayrıca, üslubun daha sadeleştirilmesi, daha geniş bir okuyucu kitlesine hitap etme potansiyelini artırabilir. Bu küçük dokunuşlarla makalenin etkisi daha da güçlenebilir diye düşünüyorum. Genel olarak, sayın Şen’in çocuk parklarının önemi üzerine yaptığı vurgu son derece yerinde ve toplumsal bilinç açısından faydalı bir çalışma olmuş. Değerli yazarımıza, son dönemde ekonomik kaygılardan dolayı herkesin unuttuğu çocuklarimiza dönük bir konuyu seçtiği için teşekkür ediyorum.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP