Dolandırıcılar Şehit Baba İsmail Fındık’ı Kandırdı

Dolandırıcılar Şehit Baba İsmail Fındık’ı Kandırdı

Tel Abyad'da şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık'ın babası İsmail Fındık, dolandırıcıların tuzağına düşerek 5 bin lira değerinde alışveriş çeki kazandığı yalanıyla kimlik bilgilerini ve kredi kartı bilgilerini verdi. Dolandırıcılar, Fındık'ın kartından 18 bin 700 lira değerinde alışveriş yaparak ailenin mağduriyetine yol açtı.

ABONE OL
21 Mart 2024 20:57
Dolandırıcılar Şehit Baba İsmail Fındık’ı Kandırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tel Abyad’da 2019 yılında şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık’ın babası İsmail Fındık, dolandırıcıların hedefi oldu. 16 Mart tarihinde telefonla arayan bir kişi, Fındık’a “Marketten 5 bin lira değerinde alışveriş çeki kazandınız” diyerek şehit babasının kimlik bilgilerini istedi. Baba Fındık, çekten daha fazla alışveriş yapmak için kredi kartı bilgilerini ve fotoğraflarını dolandırıcıya gönderdi.

Ancak, bir süre sonra bankadan aranarak kartından 18 bin 700 lira alışveriş yapıldığı bildirilen İsmail Fındık, dolandırıldığını anladı. Kartını hemen iptal ettiren Fındık, durumu polise bildirdi.

Fındık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dolandırıcıların kendisini önce hediye çeki kazandığı yalanıyla kandırdığını belirtti. Dolandırıcının, çeki alabilmesi için önce kimlik bilgilerini istediğini ve daha sonra alışveriş yapabileceği kart bilgilerini talep ettiğini söyledi.

Dolandırıcının bu yöntemle kendisini ikna ettiğini ifade eden Fındık, “Ben de üstüne biraz da ben koyarım köyümüzün fakirlerine dağıtırım diye düşündüm. İstediği bilgileri gönderdim. Gelen isteklere cevap verdim. Sonra da ‘Bu banka hesabın kilitlendi’ dedi. Ben de başka banka hesabımı verdim.” dedi.

Ancak, dolandırıcıların gerçek yüzünün anlaşılmasıyla büyük bir mağduriyet yaşandığını belirten Fındık, “Mağdur olduk. Suç duyurusunda bulundum.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP