DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ

ABONE OL
9 Mart 2024 09:24
DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ
5

BEĞENDİM

ABONE OL

Tıbbın babası olarak anılan Hipokrat, 2600 yıl önce ‘’İnsanın en iyi ilacı yürümektir’’ demiştir. Uzmanlar, kalp rahatsızlıklarının olmaması, sağlıklı bir hayat sürülmesi için belirli aralıklarla yürüyüş yapılmasını sürekli tavsiye etmektedirler. Hele bu yürüyüşleri doğal ortamda yaparsanız, doğa içinde yapacağınız yürüyüşler, vücudunuzun keyif verici endorfin hormonu salınımını arttırarak hayata gülen gözlerle bakmanızı sağlayacak, hatta yaşlanma sürecinizi geciktirerek her zaman genç hissetmenizi sağlayacaktır.

Ancak en önemlisi doğada aldığınız oksijen, beyninizin aldığı oksijen oranını arttırarak, zihinsel keskinliğinizle beraber düşünce potansiyelinizi de yükseltecektir.

Doğal ortamda yeryüzünü, gökyüzünü, yetişenleri, yaşayanları gördükçe evrendeki ilahi dengeye şahit olacaksınız ve Allah’ı yeniden keşfedeceksiniz…

Kısaca, doğada bulundukça kendinizle, evrenle ve en önemlisi sizi yaratan Allah ile en yakın yerde olduğunuzu hep hissedeceksiniz. Ve belki siz de aynı benim gibi, şairimiz Aşık Veysel Şatıroğlu’nun aşağıdaki ‘’Uzun İnce Bir Yoldayım’’ şiirindeki sözlerin derinliğini, kendinizi ve evreni keşfettikten sonra yeniden anlamaya başlayacaksınız.

Uzun ince bir yoldayım
Gidiyorum gündüz gece
Bilmiyorum ne haldeyim
Gidiyorum gündüz gece
Dünyaya geldiğim anda
Yürüdüm aynı zamanda
İki kapılı bir handa
Gidiyorum gündüz gece

Ve doğadaki muhteşem dengeyi gördükçe, kutsal kitabımızdaki aşağıdaki ayetin derin mesajlarını yeniden anlamaya başlayacaksınız.

“Yeryüzünü sizin için kullanışlı hale getiren O’dur. O halde yeryüzünde dolaşınız. Allah’ın rızkından yiyip içiniz. Dönüş yalnız Allah’a aittir.” (67/Mülk, 15)

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP