Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Yanıltıcı İddiaların Doğruları Ortaya Çıkarıldı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Yanıltıcı İddiaların Doğruları Ortaya Çıkarıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son Dezenformasyon Bülteni'nde yer alan çeşitli iddiaları detaylı bir şekilde ele aldı. Ziraat Bankası'ndaki usulsüz altın alımı iddiası, İsrail'in Gazze'deki olaylarla ilgili manipülatif paylaşımları, vatandaşların tapularının Dünya Bankası'na teminat olarak gösterildiği iddiası ve diğer konular incelendi. Bu iddiaların manipülasyon içerdiği ve gerçeklerle örtüşmediği açıklandı.

ABONE OL
23 Mart 2024 00:07
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Yanıltıcı İddiaların Doğruları Ortaya Çıkarıldı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yayınladığı 119. Dezenformasyon Bülteni’nde çeşitli iddiaları detaylı bir şekilde inceledi. İşte bültenin ana başlıkları ve açıklamaları:

Ziraat Bankası’nda Usulsüz Altın Alımı İddiası: Bazı basın yayın organlarında yer alan, Ziraat Bankası’nda usulsüz altın alımı yapıldığı iddiasının manipülasyon içerdiği belirtildi. 1 Mart’ta meydana gelen teknik bir aksaklık nedeniyle hatalı fiyattan sınırlı düzeyde işlemler gerçekleştiği, ancak iddiaların aksine bu durumun önceden haberdar olan veya özel bir işlem yapma amacı güden kişilerle ilgili olmadığı vurgulandı.

Gazze Olaylarıyla İlgili Manipülatif İddialar: İsrail’in sosyal medya hesaplarından yapılan propaganda paylaşımlarında Gazze’den gelen görüntülerle ilgili gerçeği yansıtmayan iddiaların ortaya atıldığı belirtildi. Gerçekte, söz konusu görüntülerin bir reklam filmi çekimi sırasında kaydedildiği ve yanıltıcı bir şekilde kullanıldığı açıklandı.

Vatandaşların Tapularının Dünya Bankası’na Teminat Olarak Gösterildiği İddiası: Bazı sosyal medya hesaplarından dolaşıma sokulan, vatandaşların tapularının Dünya Bankası’na teminat olarak gösterildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi. Tapu kayıtlarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tutulduğu ve mülkiyet güvencesiyle ilgili herhangi bir sorun bulunmadığı açıklandı.

Eski Öğrenci Yurdu Olayı: İstanbul’da bir Filistin derneğine verileceği gerekçesiyle boşaltıldığı iddia edilen eski öğrenci yurdu ile ilgili iddiaların doğru olmadığı belirtildi. Yurdun tahsisi süresinin dolduğu ve Göç İdaresi Başkanlığı tarafından geçici görevli personellerin yeni yapılan merkezlere yerleştirildiği açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek İle İlgili İddia: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankacılarla lüks bir restoranda yemek yediği ve faiz artırma talimatı verdiği iddialarının doğru olmadığı açıklandı. İftar programının lüks bir restoranda değil, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünde gerçekleştiği ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

TCMB’nin Gizli Raporu İddiası: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın doların 15 günde 40 lira olacağını içeren gizli bir raporunun sızdırıldığı iddiasının doğru olmadığı açıklandı. Piyasa Katılımcıları Anketi’nin manipülatif şekilde kullanıldığı ve gerçekleşen anket sonuçlarının TCMB’nin resmi beklentilerini yansıtmadığı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP