Bursa’da Gece Kulübüne Ateş Açma Olayında Karar: Şüpheli 22 Yıl 11 Ay Hapse Mahkum Edildi

Bursa’da Gece Kulübüne Ateş Açma Olayında Karar: Şüpheli 22 Yıl 11 Ay Hapse Mahkum Edildi

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir gece kulübüne ateş açılarak bir kişinin ölümüne ve iki kişinin yaralanmasına neden olan olayla ilgili davanın karar duruşması gerçekleşti. Mahkeme heyeti, suçu sabit gördüğü Şükrü Karakaya'ya 22 yıl 11 ay hapis cezası verirken, diğer sanıklardan Ayhan Aydın'a 21 yıl 8 ay hapis cezası verdi. C.T. ve G.K. ise beraat etti.

ABONE OL
22 Mart 2024 23:24
Bursa’da Gece Kulübüne Ateş Açma Olayında Karar: Şüpheli 22 Yıl 11 Ay Hapse Mahkum Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 2022 yılı Aralık ayında meydana gelen gece kulübüne ateş açma olayının karar duruşması sonuçlandı. Şükrü Karakaya’nın bir gece kulübüne ateş açarak bir kişinin ölümüne ve iki kişinin yaralanmasına sebep olduğu suçlamasıyla yargılandığı davada, mahkeme heyeti kararını verdi.

Duruşma sonucunda, Şükrü Karakaya’ya ‘Olası kast ile öldürme’ ve ‘Yaralama’ suçlarından toplam 22 yıl 11 ay hapis cezası verildi. Diğer sanıklardan Ayhan Aydın ise aynı suçlamalarla 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. C.T. ve G.K. ise mahkeme tarafından beraat etti.

Olayın geçmişine ilişkin yapılan incelemede, Şükrü Karakaya’nın arkadaşları Ayhan Aydın ve C.T. ile birlikte hareket ederek gece kulübüne ateş açtığı belirlendi. Bu saldırıda, gece kulübünün güvenlik görevlisi Murat Kayalı hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.

Duruşma sürecinde, Şükrü Karakaya’nın avukatı, müvekkilinin eyleminin bilinçli taksirle öldürme kapsamında değerlendirilmesini talep etti. Karakaya ise pişmanlık duyduğunu ifade ederek, amacının korkutmak olduğunu, öldürmek veya yaralamak gibi bir niyetinin olmadığını belirtti.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddetmiş ve olayın yaşandığı gece alkollü olduklarını, yaşananları hatırlamadıklarını beyan etmişlerdi.

Mahkeme heyeti, deliller ve yapılan incelemeler sonucunda Şükrü Karakaya ve Ayhan Aydın’ın suçlu bulunmasına karar verirken, diğer iki sanığın suçsuz olduğuna hükmetti. Bu doğrultuda, Karakaya’ya ağır bir ceza verilirken, Aydın ise hapis cezasına çarptırıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP