BİZ TÜRK MİLLETİ OLARAK GERÇEK BİR BAYRAM YAPALIM

BİZ TÜRK MİLLETİ OLARAK GERÇEK BİR BAYRAM YAPALIM

ABONE OL
23 Haziran 2024 09:38
BİZ TÜRK MİLLETİ OLARAK GERÇEK BİR BAYRAM YAPALIM
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Biz insanlar olarak, su gibi akan zaman içinde ömrümüzü şuursuzca tüketiyoruz. Samimi bir eski okul arkadaşımdan aldığım not defterime ‘Mutlu Olmanın Sırrı’ adlı bir yazıyı zamanında yazmışım. Yazı, hayatın özetini ne güzel anlatıyor:

“Önce evlendiğimizde hayatın daha iyi olacağına inanırız kendimizi. Evlendikten sonra bir çocuğumuz doğduktan hatta ardından bir tane daha olduktan sonra hayatın daha iyi olacağına inanırız kendimizi. Sonra çocuklar yeterince büyük olmadıkları için kızar, onlar büyünce daha mutlu olacağımıza inanırız. Bundan sonra ergenlik dönemlerinde çocuklarla uğraşmamız gerektiği için öfkeleniriz. Kendimize, çocuklarımız bu dönemden çıkınca daha mutlu olacağımızı, yeni bir araba alınca, güzel bir tatile çıkınca, emekli olunca, yaşantımızın dört dörtlük olacağını söyleriz. Gerçek ise şu andan daha iyi bir zaman olmadığıdır. Eğer şimdi değilse ne zaman?… Hayatınız her zaman mücadelelerle dolu olacaktır. En iyisi bunu kabul edip her ne olursa olsun mutlu olmaya karar vermektir. Mutlu olmak için içinde bulunduğunuz an’dan daha iyi bir zaman olduğuna karar vermek için beklemekten vazgeçin. Mutluluk bir varış değil, bir yolculuktur. Pek çokları mutluluğu insandan daha yüksekte ararlar, bazıları da alçakta. Oysa mutluluk insanın boyu hizasındadır. Unutmayın, yarın kimseye vaad edilmemiştir.”

Şimdi, ben 56 yaşındayım ve kendi tecrübelerim sonucu bu nottan yeni çıkardığım ders şudur: Zaman hiç kimse için beklemez. Öyleyse;

Okulu bitirene kadar, Çok para sahibi olana kadar, Çocuklarınız olana kadar, Çocuklarınız evden ayrılana kadar, İşe başlayana kadar, Evlenene kadar, Cuma gecesine kadar, Pazar sabahına kadar, Yeni bir araba ya da ev alana kadar, Borçları ödeyene kadar, İlkbahara kadar, Yaza kadar, Sonbahara kadar, Kışa kadar, Maaş gününe kadar, Şarkınız söylenene kadar, Emekli olana kadar, ve ve…

Ölene kadar “Beklemeyin”…

Unutmayın “Yarın Kimseye Vaad Edilmemiştir.”

Bizler Türk Milleti olarak mutlu olmak istiyorsak, tarihten gelen öz kültürel değerlerimizin temeli olan insana her zaman sahip çıkmalıyız. Annelerimizi, babalarımızı, eşlerimizi, çocuklarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, komşularımızı, akrabalarımızı ve birbirimizi asla ihmal etmemeliyiz. Onları mutlu etmeli, sevmeli, gönüllerini almalı, ellerini tutmalı, dinlemeli ve her daim yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. İşte o zaman en mutlu millet ve en mutlu insanlar oluruz.

Haydi, bu kutsal Kurban Bayramında yeniden mutlu bir millet ve mutlu insanlar olmak için bir başlangıç yapalım. Haydi, bu Kurban Bayramında hep beraber annelerimizi, babalarımızı, eşlerimizi, çocuklarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, komşularımızı, akrabalarımızı ve birbirimizi ziyaret edelim. Haydi artık sanal değil gerçek bir bayram yapalım ve mutlu olalım.

Unutmayın “Yarın Kimseye Vaad Edilmemiştir.”

Herkesin Bayramını gönül sevgisiyle kutluyorum.

Saygılarımla,

Dr. Tuğtigin Şen

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP