Beklenen Erdoğan-Özel Görüşmesi

Beklenen Erdoğan-Özel Görüşmesi

ABONE OL
22 Nisan 2024 11:07
Beklenen Erdoğan-Özel Görüşmesi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevgili Tercüman okurları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak bayramını tebrik etmiş ve ardından randevu isteyeceğini söylemişti.

Özgür Özel’in bu açıklamasından sonra Beştepe ile CHP arasında ilk diyalog sağlanarak, karşılıklı görüşmelerin somut adımları atılmış oldu.

Randevu talebinden önce Özel, parti içi zamanlamanın düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Özgür Özel, seçim sonuçlarının değerlendirilmesinin ve bir yol haritası çizilmesinin artık ihtiyaç olduğunu hatırlattı.

MYK ve PM’nin toplanmasından sonra, Cumhurbaşkanı ile yapacağı toplantının gündemini oluşturup, randevu talebinde bulunacağını kamuoyuna duyuran Özgür Özel’in, bu konu üzerine sarf ettiği bir cümle oldukça dikkat çekiciydi.

Özgür Özel;

“Bu görüşme nezaket ziyareti değil.” dedi.

Özel, konuşmasının devamında şunları vurguladı:

“Kısa bir görüş için değil, belki gündemleri önceden müzakere ettiğimiz, uzun yapıcı olmasını ümit ettiğim sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Bundan sonra, Türkiye açısından anlamlı olacak bir sürece gireceğiz. Ama bu görüşme için önce parti içi kurullarla tüm temasları tamamlamam gerekiyor. Önceki genel başkanların da fikirlerini alarak gideceğim.”

Bununla birlikte Özgür Özel, son günlerde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından gündeme getirilen, yeni anayasa konusu hakkında da şunları deklare etti:

“Yeni Anayasa konusunda, CHP’nin kapıları Numan Kurtulmuş’a her zaman açıktır. Anayasa meselesinde çerçeveyi millet çizecektir. Söz konusu anayasaya, özel bir gündem perspektifiyle bakmak gerekiyor.”

Özel, Türkiye’de bir anda anayasa değiştirmenin artık zor olduğunu ve özellikle anayasa meselesinde CHP olarak, çok titiz davranacaklarına dikkat çekti.

Meclis’te, partisinin kapalı grup toplantısının ardından, parlemento muhabirlerinin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “…birilerinin parlementer sistemi yıpratmasına rağmen parti olarak, siyasetin odağında olduklarına” işaret etti.

Özgür Özel, parlemento muhabirlerinin sıklıkla sordukları Erdoğan ile beklenen görüşme konusuna devamla;

“Yerel seçimlerin birinci partisi olarak, Erdoğan’la konuşmam gereken konular var. Bu görüşmem kısa olmayacak, uzun ve yapıcı görüşmeler olacak. Aynı zamanda sonuç alıcı konuşmalar olacak.” cümlelerini ekledi.

Ancak, Özgür Özel’in, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeden önce, parti içi kurullarla tüm temaslarını sağlaması gerekiyor.

Bununla ilgili, önceki dönem genel başkanların, her birinin önerilerini almak isteyen Özel, konuyla ilgili yaşanan gelişmeleri, kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşacağını söyledi.

Heybet AKDOĞAN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP