Bandırma’da Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlkokulu’ndan “Su Yürüyüşü” Erasmus Projesi Kapsamında Gerçekleştirildi
  • Tercüman Gazetesi
  • Genel
  • Eğitim
  • Bandırma’da Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlkokulu’ndan “Su Yürüyüşü” Erasmus Projesi Kapsamında Gerçekleştirildi

Bandırma’da Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlkokulu’ndan “Su Yürüyüşü” Erasmus Projesi Kapsamında Gerçekleştirildi

Bandırma'da bulunan Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlkokulu öğrencileri, Avrupa Birliği'nin desteklediği "Flipped Classroom Model Desing With Web2.0 Tools" başlıklı Erasmus Projesi kapsamında "Su Timi Öğrencileri" oluşturarak, suyun verimli kullanımına dikkat çekmek amacıyla "22 Mart Dünya Su Günü"nde General Balcı Çamlığı'nda bir yürüyüş gerçekleştirdi.

ABONE OL
31 Mayıs 2024 12:55
Bandırma’da Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlkokulu’ndan “Su Yürüyüşü” Erasmus Projesi Kapsamında Gerçekleştirildi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bandırma’nın eğitim alanında önemli bir kurumu olan Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlkokulu, Avrupa Birliği’nin desteklediği bir Erasmus Projesi kapsamında önemli bir etkinliğe imza attı. Projenin ilk aşamasını başarıyla tamamlayan 6 öğretmen, Almanya’nın Dorsten şehrinde düzenlenen 5 günlük kurs eğitimine katılarak “Flipped Classroom Model Desing With Web2.0 Tools” konusunda bilgi ve deneyim kazandılar.

Öğretmenler, aldıkları eğitimi okullarına taşıyarak “Ters Yüz Edilmiş Sınıf Modeli”ni öğrencilere entegre etmeye başladılar. Bu kapsamda, “Su Timi Öğrencileri” oluşturuldu ve okulun duvarlarına ve lavabolarına suyun verimli kullanımıyla ilgili uyarı levha ve yazılar asıldı.

Öğrenciler, Web2.0 araçlarını kullanarak “Suyu Nasıl Verimli Kullanırız?” konusunda araştırmalarını yapıp diğer öğrencilere sunarak suyun önemine dikkat çektiler. Bu çalışmalar, proje kapsamında suyun verimli kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmayı hedefliyordu.

Projenin ikinci aşaması kapsamında, öğrenciler “Sustainable Water Resources Utilisation Awareness” başlıklı projenin bir parçası olarak “22 Mart Dünya Su Günü”nde General Balcı Çamlığı’nda bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Su, Dünya ve çevre kostümleri giyen öğrenciler, suyun önemine vurgu yaparak su ile ilgili sloganlar attılar.

Proje koordinatörü Arzu Ahlatlı, yürüyüşün anlamını vurgulayarak, “Miniklerimizin bu anlamlı yürüyüşünden umarız ki herkes bir ders çıkarır ve suyun her damlasının bir hazine kadar değerli olduğunu anlar” dedi.

Bu etkinlik, suyun verimli kullanımı ve öneminin vurgulanması açısından önemli bir adım olarak nitelendirildi. Bandırma’da gerçekleştirilen bu etkinlik, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik konularında toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bahar Önen Büke’nin haberi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP