Atamızı Neden Daha Çok Sevmeye Başladım?

Atamızı Neden Daha Çok Sevmeye Başladım?

ABONE OL
7 Mart 2024 21:46
Atamızı Neden Daha Çok Sevmeye Başladım?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

   Korona virüs süreci benim için birçok değerlendirilmelerin yapıldığı bir süreç olmuştur.  Ben şahsen itiraf ediyorum ki, bir insan olarak bu zamana kadar ömrümü doludizgin hiç değerlendirme yapmaya imkân bulamadan süratle tükettim. 

   Bu süreçte; bir tarafta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyup, Türkçe tefsirlerini inceleme ve de Peygamberimiz Hazreti Muhammedin hayatını derinlemesine araştırmak için bol vakit buldum. Ve bu süreçte hayatımda ilk defa İslam Dünyasını sorguladım. 

   İlk olarak, biz Müslümanlar olarak acaba gerçekten Allah’ımızın bizlere gönderdiği kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’deki ayetler ve bizlere peygamber olarak gönderdiği örnek insan Hz. Muhammed’ in hayat yaşayış terbiyesi ile bizlere bıraktığı yollar olan sünnetleri yaşıyor muyuz diye sorgulama imkânı buldum. Kutsal kitabımız Kuran’ı Kerim’in Türkçe tefsirlerinde iyi insanların yani gerçek Müslümanların ortak özelliklerinin şunlar olduğunu özetle gördüm.

‘’ Allah’a iman ederler. Meleklere iman ederler, Ahiret gününe yani öldükten sonra hesap vereceklerine iman ederler, Sahip oldukları malları Allah (c.c) yolunda harcarlar, Doğru sözlüdürler, verdikleri sözü tutarlar ve emanete hıyanet etmezler, Namazlarını dosdoğru kılarlar, Zekatlarını verirler, Haya ve iffet sahibidirler, Yalancı şahitlik etmezler, hoşgörülüdürler, faydasız işlerden yüz çevirirler, İyiliği emrederler, kötülükten alıkoyarlar, Gıybet, dedikodu, iftira atmak, haksız yere adam öldürmek gibi kötü işlerden uzak dururlar. Peygamberlere iman ederler.’’

  Peygamberlere iman ederler sözünü Kur’an-ı Kerim Türkçe tefsirde görünce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bizlere söylediği 4 nimetin kıyamet günü Allah’ımız tarafından bizlere hesabının mutlaka sorulacağını öğrendim.

  ‘’Ömrümüzü nerelerde tükettik?,  Vücudumuzun sıhhatini nerede yıprattık ve harcadık?, İlmimiz ile ne gibi ameller yaptık?, Mallarımızı nerede, nasıl kazanıp harcadık?’’

  Sorguladım ve gördüm ki; bugün; İslam ülkeleri adaletsizlikte birbirleriyle yarışır durumdalar. Hak, hukuk, adalet, merhamet yok olmuş ve Halkların sefaleti artmış.  Soy ve cinsiyet ayrımı olmaksızın insanın doğuştan var olduğu ve devlet karşısında korunması gereken en basit insan hakları İslam ülkelerinde işlemiyor. İslam ülkelerinde insanlar kafa kesiyor birbirini boğazlıyor kendi kanında boğuluyor ve dünyada vahşetlerle anılıyorlar. Nerede savaş var orada İslam ülkeleri var. Kısaca İslam ülkelerinde gerçek İslam yaşanmıyor.

  İkinci sorgulamamda;  bütün olumsuzluklara rağmen gerçek Müslümanlığın diğer Müslüman ülkelere kıyasla daha iyi yaşandığı bir ülke olan Türkiye’de doğduğum ve babam ile rahmetli annemden ilk olarak Müslümanlığı sevgi ile öğrenerek hayatıma Müslüman olarak devam etme imkânını Allah’ım bana nasip ettiği için Allah’ımıza binlerce kere şükür etme fırsatını yakaladım.

   Ve son sorgulamamda şimdi büyük atamız Atatürk’ü eskisinden daha çok sevmeye başladım. Çünkü onun liderliğinde yapılan savaşlar ve reformlar sonucu kurulan bağımsız ve İslamiyet’in dünyada en iyi yaşandığı ülke olan Türkiye’de doğdum.

   Haydi Büyük Atamız için Allah’ımıza hep şükranla dualar edelim ve Atamızı hep şükranla daha çok sevelim.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP