Anadolu Ajansı, Ekrem İmamoğlu’na açtığı 100 bin TL’lik davayı kaybetti.

Anadolu Ajansı, Ekrem İmamoğlu’na açtığı 100 bin TL’lik davayı kaybetti.

ABONE OL
8 Ekim 2024 23:32
Anadolu Ajansı, Ekrem İmamoğlu’na açtığı 100 bin TL’lik davayı kaybetti.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu Ajansı’nın (AA), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açtığı 100 bin TL’lik tazminat davası reddedildi. Dava, İmamoğlu’nun 14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu sırasında AA’yı sert bir şekilde eleştirmesi nedeniyle açılmıştı. İmamoğlu, AA’nın seçim sonuçlarını manipüle ettiğini ve “bitkisel hayatta olan bir kurum” haline geldiğini söylemişti.

AA, İmamoğlu’nun bu açıklamaları nedeniyle ajansın itibarının zedelendiğini ve aboneler kaybederek maddi zarara uğradığını belirterek dava açmıştı. Ancak Büyükçekmece 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı reddetti ve İmamoğlu’nun açıklamalarının düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirildiğini belirtti. Karara istinaf yolu açık bırakıldı.

Bu dava, özellikle 2019 yerel seçimlerindeki veri paylaşımıyla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi. İmamoğlu’nun avukatları, AA’nın geçmişte de tarafsızlığını yitirdiğini savunarak bu durumun İmamoğlu’nun eleştirilerine dayanak oluşturduğunu dile getirdiler​

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Tercüman Gazetesi Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.