ABD TikTok’a dava açtı!

ABD TikTok’a dava açtı!

ABONE OL
8 Ekim 2024 22:57
ABD TikTok’a dava açtı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birden fazla ABD eyaleti ve Washington DC, gençlerin ruh sağlığını olumsuz etkilediği iddiasıyla TikTok’a karşı dava açtı. 14 eyaletin başsavcıları, TikTok’un genç kullanıcıları hedef alarak uygulamanın bağımlılık yapıcı bir algoritmayla tasarlandığını ve bu sayede gençlerin uygulamada uzun saatler geçirmesine yol açtığını öne sürdüler. Özellikle Washington DC’de hazırlanan belgelerde, TikTok’un algoritması “dopamin artırıcı” olarak nitelendirildi ve şirketin, kullanıcıları uygulamada tutma amacıyla bu algoritmayı kasıtlı olarak geliştirdiği iddia edildi.

Dava, TikTok’un bu bağımlılık yapıcı tasarımın gençlerde depresyon, kaygı ve beden algı bozuklukları gibi ciddi ruh sağlığı sorunlarına yol açtığını savunuyor. TikTok’un ayrıca, uygulamanın güvenli olduğunu öne sürmesine rağmen, çocukların yaş sınırlamalarını kolayca aşabildiği ve zararlı içeriklere erişebildiği belirtiliyor. TikTok, bu iddialara karşı çıkarak, genç kullanıcıları korumak adına çeşitli adımlar attığını ve iddiaların yanıltıcı olduğunu ifade etti​

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Tercüman Gazetesi Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.