İstanbul’da dönüşüme çifte kolaylık

İstanbul’da dönüşüme çifte kolaylık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, hak sahiplerinin yüzde yüz uzlaşma sağladığı İstanbul'daki Güneş Sitesi'nin dönüşümü için Yarısı Bizden ile hibe sağlarken Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve TOKİ işbirliği ile de inşa desteği verecek. Sitedeki 8 bloğun yerinde yeni konutlar ve yaşam alanları devlet güvencesiyle yapılacak. Sitenin yıkımından görüntüler paylaşan Bakan Kurum, "Alan bazlı büyük dönüşümlerde vatandaşımız uzlaşma sağlamışsa biz devreye giriyoruz. Riskli yapısını dönüştürmek isteyenlere; 700 bin TL hibe, 100 bin TL taşınma yardımı sağlayıp yeni konutları TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle inşa ediyoruz" dedi.

ABONE OL
8 Ekim 2024 11:56
İstanbul’da dönüşüme çifte kolaylık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’un 39 ilçesini kapsayan “Yarısı Bizden” kampanyası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü tarafından koordine ediliyor. Bakanlık, her bir konut için 1,5 milyon TL’lik finansman desteği sağlayarak, vatandaşların evlerini yüklenici firmalarla yeniden inşa ettirmelerine olanak tanıyor. Alan bazlı büyük dönüşümlerde ise Bakanlık, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, TOKİ ve Emlak Konut iş birliği ile destek sağlıyor. Bu kapsamda vatandaşlar, 700 bin TL’lik hibe desteğinden yararlanarak devlet güvencesiyle yeni evlerine kavuşuyor. Hibe tutarı, bina maliyetinden düşülüyor; arta kalan borç ise uzun vadeli uygun ödeme şartlarıyla taksitlendiriliyor.

Güneş Sitesi’nde TOKİ İşbirliği ile Dönüşüm
Küçükçekmece ilçesindeki Tevfik Bey Mahallesi’nde yer alan Güneş Sitesi sakinleri, “Yarısı Bizden” kampanyasının finansal katkısının yanı sıra TOKİ’nin proje ve inşa desteğinden de faydalanıyor. Bakanlık ekipleri, 8 bloktaki 139 bağımsız birimin yıkımını gerçekleştirdi. Enkazın kaldırılmasının ardından TOKİ, yeni konut ve yaşam alanlarının inşasına başlayacak.

Bakan Kurum’dan Destek Mesajı
Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından Güneş Sitesi’ndeki yıkım çalışmalarının görüntülerini paylaştı. Kurum, “Yarısı Bizden ile İstanbul’u dönüştürüyoruz. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL taşınma yardımı sağlıyoruz. Alan bazlı büyük dönüşümlerde uzlaşma sağlamış olan vatandaşlarımıza da destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Alan Bazlı Dönüşümde TOKİ de Yüklenici
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Dönüşüm Uygulamaları Daire Başkanı Yunus Emre Küçük, İstanbul’daki vatandaşları riskli binalarını dönüştürmeleri için “Yarısı Bizden” desteğinden faydalanmaya davet etti. Küçük, “Bu projemizde büyük alan bazlı dönüşümü Bakanlığımız Kentsel Dönüşüm Başkanlığı ve TOKİ iş birliği ile gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Hak Sahiplerinin Görüşleri
Güneş Sitesi’ndeki hak sahiplerinden Gülaçtı Karakaya, “Kentsel dönüşümü yaptırmalıyız, bu şart. İstanbul’da kaçınılmaz bir deprem bekleniyor.” diyerek, devletin maddi ve manevi desteklerinin önemine vurgu yaptı. Diğer bir hak sahibi olan Huriye Başaran ise, “Binamız çok eskiydi. Şimdi çok mutluyum. Bence hiç kimse beklemesin.” şeklinde konuştu. Zeki Dursun ise kentsel dönüşümün İstanbul için gerekli olduğunu belirterek, “Devletimiz bize her konuda yardımcı oldu.” dedi.

Yarısı Bizden Kampanyası
“Yarısı Bizden” kampanyası kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin TL hibe ve 700 bin TL kredi, 100 bin TL taşınma desteği; diğer her bir konut için 1 milyon 400 bin TL kredi desteği veriliyor. Bir dükkan için ise 350 bin TL hibe ve 350 bin TL kredi ile 100 bin TL taşınma desteği sağlanıyor. Diğer her bir dükkan için 700 bin TL kredi desteği sunuluyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Tercüman Gazetesi Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.