Kahramanmaraş’ta Hastanede Silahlı Kadın Paniği

Kahramanmaraş’ta Hastanede Silahlı Kadın Paniği

Kahramanmaraş'ta bir kadın pompalı tüfekle hastaneye giderek sağlıkçıları rehin aldı. Bir güvenlik görevlisinin müdahalesi ile etkesiz hale getirilen kadın gözaltına alındı. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklama ile sağlık çalışanlarını tehdit eden ve gözaltına alınan kişiyle ilgili sürecin bizzat takipçisi olunacağını açıkladı.

ABONE OL
6 Ekim 2024 22:16
Kahramanmaraş’ta Hastanede Silahlı Kadın Paniği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’nda, elinde pompalı tüfekle içeri giren bir kadın hastane personeline korku dolu anlar yaşattı. Psikolojik sorunları olduğu öğrenilen 45 yaşındaki B.G., acil servise tüfekle girdi ve sağlık çalışanlarını tehdit etti. Duruma müdahale eden bir güvenlik görevlisi, kadını etkisiz hale getirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından şüpheli gözaltına alındı.

Sağlık Çalışanları Korku Dolu Anlar Yaşadı

Saldırı girişimi sırasında hastanede bulunan sağlık çalışanları ölümle burun buruna geldi. Bir sağlık çalışanı, olay anını cep telefonuyla kaydetti. Görüntülerde, personelin masaların altına gizlendiği, şüphelinin sağlık çalışanlarına bağırdığı ve güvenlik görevlisinin şüpheliyi etkisiz hale getirdiği anlar yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan Açıklama

Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan “Şiddete sıfır tolerans” başlığıyla bir açıklama yapıldı. Bakanlık, zanlının gözaltına alındığını belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Sağlık Bakanlığı olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız. Hastanede görevli sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık çalışanları, şifa dağıtan ve insanlara derman olmaya çalışan adanmış bireylerdir. Şiddete karşı toleransımız yoktur.”

Olay sosyal medyada da geniş yankı buldu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Tercüman Gazetesi Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.