81 ilde operasyon: 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı

81 ilde operasyon: 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "81 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son 1 ayda jandarma tarafından aralıksız düzenlenen operasyonlarda; 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 82'si tutuklandı, 31'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor" dedi.

ABONE OL
8 Ekim 2024 11:55
81 ilde operasyon: 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son bir ay içinde 81 ilde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik önemli bir başarı sağlandığını duyurdu. Bu operasyonlar sonucunda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 4,040 düzensiz göçmen yakalandı. Yerlikaya, yakalanan organizatörlerden 82’sinin tutuklandığını, 31’i hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini, diğerlerinin işlemlerinin ise devam ettiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 aracın da ele geçirildiğini kaydetti.

Yerlikaya, yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin derhal başlatıldığını vurguladı. Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarına ve bu operasyonları gerçekleştiren jandarma personeline teşekkür ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Tercüman Gazetesi Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.