Petrotek Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Çağlan Kuyumcu, Konya’da uluslararası standartlarda üretilen Koca Yusuf TP1500’ün üretim ve hizmete giriş sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kuyumcu, kulenin uzun yıllar süren çalışmaların ürünü olduğunu ifade ederken, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) liderliğinde gerçekleştirilen AR-GE projesiyle hayata geçirildiğini belirtti.
TP1500’ün geliştirilme sürecinde TPAO’nun sondaj tecrübelerinden yararlanıldığını ve kullanıcı deneyimlerinin titizlikle dikkate alındığını vurgulayan Kuyumcu, “Bu kuleler aslında standart imalatın çok ötesinde birebir kullanıcı tecrübesiyle yoğrulmuş oldu.” dedi. TP1500, 1500 beygir gücü ve 350 ton kanca yük kapasitesine sahip olup, 5 bin metre derinlikte sondaj yapabiliyor.
Kuyumcu, TP1500’ün 6 yıllık bir geliştirme sürecinin ardından prototipinin üretildiğini ve Amerikan Petrol Enstitüsü (API) sertifikası aldıklarını belirtti. TP1500’ün sahadaki başarısından da bahseden Kuyumcu, Türk sondörlerinin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen bu kulelerin ihracat potansiyeline dikkat çekti.
TP1500’ün tamamen elektrik motorlarıyla kontrol edildiğini ve akıllı sondaj sistemi olarak tanımladığı bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Kuyumcu, “Yazılım tamamen yerli ve milli olarak gerçekleştirildi. Dolayısıyla kuleler, kaynak kodu Türkiye’de olan bir yazılımla kontrol ediliyor.” şeklinde konuştu.
Sondaj kulelerinin yerli olmasının, maliyet ve nakliye açısından büyük avantajlar sağladığını dile getiren Kuyumcu, yerli üretimin ambargolardan etkilenmeden ve maliyetlerde yüzde 30’a varan tasarruf sağlayarak ülkeye önemli katkılar sunduğunu belirtti.
GENEL
Az önceGENEL
Az önceGENEL
Az önceGENEL
Az önceGENEL
Az önceGENEL
Az önceGENEL
Az önceTercüman Gazetesi Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.