Türkiye’nin Teknoloji Girişimciliği Stratejisi: Yenilikçilik ve Rekabet

Türkiye’nin Teknoloji Girişimciliği Stratejisi: Yenilikçilik ve Rekabet

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2024-2028 Yılı Stratejik Planı ve Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi Eylem Planı doğrultusunda Türkiye'nin teknoloji girişimciliğinde lider konuma gelmesini hedefliyor. Strateji, yüksek ve orta yüksek teknolojili üretimin artırılması, küresel rekabet gücünün sağlanması ve girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi üzerine odaklanıyor. Bu doğrultuda, girişimcilik ekosistemi, finansman erişimi, teknoloji tabanlı girişimlerin desteklenmesi gibi alanlarda çeşitli önlemler alınacak. Terminal İstanbul gibi projelerle de girişimcilik ve teknoloji merkezlerinin oluşturulması planlanıyor.

ABONE OL
17 Mart 2024 03:11
Türkiye’nin Teknoloji Girişimciliği Stratejisi: Yenilikçilik ve Rekabet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2024-2028 Yılı Stratejik Planı ve Ulusal Teknoloji Girişimciliği Stratejisi Eylem Planı doğrultusunda teknoloji girişimciliği alanında büyük atılımlar yapmayı hedefliyor. Stratejik plan, yüksek ve orta yüksek teknolojili üretimin artırılmasını, küresel rekabet gücünün sağlanmasını ve girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesini amaçlıyor.

Bu doğrultuda, girişimcilik ekosistemi, finansman erişimi, teknoloji tabanlı girişimlerin desteklenmesi gibi alanlarda çeşitli önlemler alınacak. Yapılacak desteklerle teknoloji girişimlerinin sayısının artırılması ve dünya liginde üst sıralara çıkılması hedefleniyor. Yeşil ve dijital dönüşümle birlikte atılacak adımlarla küresel ölçekte rekabet edilebilirliğin sağlanması amaçlanıyor.

Girişim finansmanı konusunda da önemli adımlar atılacak. Alternatif finansman kaynaklarının kullanımının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması planlanırken, teknoloji tabanlı girişimlerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor. Bu kapsamda Türkiye Tech Visa Programı ve Teknoloji ve İnovasyon Fonu gibi destek mekanizmaları aktif olarak kullanılacak.

Turcorn 100 Programı gibi projelerle de Türkiye’nin “unicorn” yani milyar dolarlık değere ulaşan teknoloji şirketlerinin sayısının artırılması hedefleniyor. Ayrıca, İstanbul’un girişimcilik merkezi haline getirilmesi için “Terminal İstanbul” projesi devreye alınacak ve dünyanın en büyük girişimcilik merkezlerinden biri olacak.

Yatırımların artırılması ve desteklenmesi için de çeşitli adımlar atılacak. Yerli veya yabancı sermayeli yeni yatırımların artırılması amacıyla yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Bu doğrultuda, Proje Bazlı Teşvik Sistemi ve Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmaları gibi mekanizmalar kullanılacak.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


    HIZLI YORUM YAP

    Tercüman Gazetesi ; tercumangazetesi.com.tr , tercumaniahval.com.tr , tercumanihakikat.com.tr gazetelerini içerir.