ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, üniversitenin son üç yılda Quacquarelli Symonds (QS) ve Times Higher Education (THE) sıralamalarında elde ettiği başarıların ulusal ve uluslararası alanda önemli yansımaları olduğunu belirtti. Bu başarıların, özellikle başarı sıralamasında ilk binde yer alan öğrenciler tarafından ODTÜ’nün tercih edilme oranlarını artırdığını ifade etti.
Ar-Ge Kültürünün Gelişimi:
ODTÜ’deki Ar-Ge kültürünün ivme kazandığını vurgulayan Kök, kısa süre önce açılışı yapılan araştırma parkının bu ekosisteme verilen önemi gösterdiğini belirtti. Bu gelişmenin, ODTÜ’deki araştırmalara yeni bir yön vereceğini söyledi.
Üniversite Adaylarına Tavsiyeler:
Kök, tercih yapacak öğrencilerin uzun vadeli düşünmeleri gerektiğini vurgulayarak, kendilerini mutlu edecek ve özelliklerine uygun bölümleri seçmeleri gerektiğini belirtti. Üniversitelerin araştırma ve eğitimdeki önemine, akademik kadro kalitesine ve uluslararasılaşma düzeylerine dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
ODTÜ’de Eğitim ve Yeni Bölümler:
Geçen yıl ODTÜ’ye ilk binden 251 öğrenci aldıklarını belirten Kök, sadece mühendislik değil, diğer fakültelerde de başarılı öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi. Uzun bir aradan sonra Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne 25 öğrenci alınacağını duyurdu.
Havacılık ve Uzay Çalışmaları:
Kök, ODTÜ’nün havacılık ve uzay mühendisliği bölümünün son yıllarda en çok tercih edilen bölümler arasında yer aldığını belirtti. Bu bölümün mezunlarının savunma sanayi sektöründe rahat iş bulabildiğini ve birçok öğrencinin stajyer mühendis olarak çalışmaya başladığını ifade etti. Ayrıca, ODTÜ Teknokent’te çalışan 13 bin personelden 10 bin 800’ünün Ar-Ge personeli olduğunu ve öğrencilerin bu şirketlerde staj yapma imkanına sahip olduğunu belirtti.
Öne Çıkan Araştırma Projeleri:
ODTÜ’nün çeşitli projeleri hakkında bilgi veren Kök, METUCube projesiyle öğrencilerin küçük uydular tasarlayıp inşa ettiklerini ve bu projenin APSCO tarafından desteklendiğini söyledi. Ayrıca, KuTadGu projesiyle milli radyasyon ölçme tasarımlarının Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nden (CERN) destek aldığını belirtti. Kök, ileri düzey European Research Council (ERC) projesi olan “Go Space” ile uzay araştırmalarında yenilikçi teknolojiler geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
Yapay Zeka Bölümleri ve Gelecek Planları:
YÖK’ün yapay zekayla ilgili yeni bölümler açmasının Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunacağını belirten Kök, ODTÜ’nün bu alanda eğitim programlarını güncellediğini ve uluslararası iş birlikleriyle öğrencilerine staj ve proje fırsatları sunduklarını söyledi. ODTÜ’de yapay zeka alanında bir hub oluşturma çalışmalarının sürdüğünü ve ulusal yapay zeka stratejisine katkıda bulunacaklarını ifade etti.
GENEL
17 saat önceGENEL
17 saat önceGENEL
17 saat önceGENEL
17 saat önceGENEL
17 saat önceGENEL
17 saat önceGENEL
17 saat önceTercüman Gazetesi Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.