38,4236
0.22%43,7129
-0.14%4.058,66
-1,71%9462.71
-1,71%Ramazan öncesi kırmızı et sektöründeki spekülatif hareketlere karşı Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Hayvancılık Genel Müdürlüğü aracılığıyla piyasayı regüle ederek önlemler alıyor.
ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, kurumun regülasyon görevi yürüttüğünü söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Piyasa Regülasyonu
Ramazan öncesi kırmızı et sektöründeki spekülatif hareketlere karşı Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Hayvancılık Genel Müdürlüğü aracılığıyla piyasayı regüle ederek önlemler alıyor.ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, kurumun regülasyon görevi yürüttüğünü söyledi.
“Kabul Edilebilir Fiyat Politikaları İçin Tedbirler Uyguluyoruz”
Piyasa müdahalelerindeki tutumlarının Bakanlık politikalarıyla uyumlu olduğunu vurgulayan Kayhan, “Sektörün tüm paydaşlarını dikkate alarak, üreticinin maliyetlerini gözeterek, tüketicinin alım gücünü önemseyerek ve kabul edilebilir fiyat politikalarının piyasalarda hakim olmasını sağlamaya yönelik tedbirler uyguluyoruz.” dedi.
Et sektörünün dönem dönem sıkıntılar yaşanan bir alan olduğuna dikkati çeken Kayhan, şöyle konuştu:
Canlı Hayvan İthalatı ve ESK’nin Gücü
Kayhan, canlı hayvan ithalatı yetkisinin ESK’ye verildiğini anımsatarak, bunu da başarılı şekilde yürüttüklerini anlattı. İthalatın bir tercih değil, şu anki piyasa koşullarında zorunlu bir tedbir olduğuna işaret eden Kayhan, ESK’nin piyasaya her türlü müdahaleyi yapacak gücü olduğunu söyledi. Kayhan, söz konusu müdahalelerde özellikle yetiştiricileri gözettiklerini bildirdi.
Hayvancılıkta Temel Hedefler ve Kırmızı Et Üretimi
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, hayvancılıkta temel hedeflerinin, su kaynaklarını korumak, hayvan refahını ön planda tutup, verimliliği ve kayıtlı üretimi artırmak, genç ve kadın üreticileri teşvik etmek olduğunu ifade etti.Hedeflerinin, verimli, kaliteli ve kayıtlı üretimi artırmak olduğunu belirten Çelik, “Kırmızı et sektörü, sadece bir gıda üretim alanı olmanın ötesinde, kırsal kalkınmaya, istihdama ve ekonomik büyümeye doğrudan katkı sağlayan kritik bir sektördür. Ülkemiz, kendi nüfusunun yanı sıra misafirlerimizin gıda güvenliğini sağlamak, ithalatı en aza indirerek, kendi kendine yeterli hale gelmek ve uluslararası pazarda rekabet gücünü artırmak adına hayvansal üretime büyük önem vermektedir.” dedi.
“2025’te Et Arzında Herhangi Bir Sıkıntı Yaşanmayacak”
Kırmızı et üretiminin artmaya devam ettiğine dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:
Spekülatif Hareketlerin Takibi
Piyasadaki spekülatif hareketlerin takip edildiğini vurgulayan Çelik, “Piyasadaki spekülasyonları önlemek amacıyla piyasa takip sistemimizle fiyat hareketleri yakından izlenmekte, spekülatif eylemlere karşı ilgili bakanlıklar ve kurumlarla işbirliği içinde gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Ayrıca, gıda arz güvenliği dikkate alınarak üretim planlaması ekseninde hazırlanmış olan yeni destekleme modelimizle verimli, sürdürülebilir, kaliteli ve kayıtlılığın esas alındığı bir üretim modeli hedeflenmektedir.” diye konuştu.
KÖŞE YAZILARI
7 saat önceKÖŞE YAZILARI
1 gün önceKÖŞE YAZILARI
2 gün önceKÖŞE YAZILARI
2 gün önceKÖŞE YAZILARI
2 gün önceGENEL
2 gün önceGENEL
2 gün önce