Dünya’da 2025’in yeni lezzet trendi: Türk kahvaltısı!
New York Times gazetesi, 2025 yılının yeme-içme trendlerini yayınladı. Küresel gıda analisti Melanie Bartelme ve farklı uzmanların da fikirleri alınarak hazırlanan listede Türk kahvaltısı de 2025 yılı trendleri arasında yerini aldı.
2025, birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Her geçen gün yenilenen yaşam koşulları yeni alışkanlıkların da ortaya çıkmasına neden oluyor. Uzmanlar, 2025 yılı için yeni yeme-içme trendlerini listeledi. New York Times gazetesinde yayınlanan trendler arasından bir tanesi bize hiç de yabancı değildi: "Türk Kahvaltısı"
Aralarında küresel gıda analisti Melanie Bartelme'nin de bulunduğu birçok uzmandan yardım alınarak hazırlanan listede, “Türk usulü kahvaltı, Amerikalıların beslenme düzenlerine daha fazla protein katmak için başvurdukları bir yoldur. Protein, kas kütlesini korumak için ekstra proteine ihtiyaç duyan spor salonu müdavimleri ve kilo verme ilaçları kullanan Amerikalılar tarafından yönlendirilen popülerlik piramidinin tepesine doğru yükselişini sürdürecek.” ifadeleri yer aldı.
Protein ağırlıklı kahvaltı rutinlerinin popülerleşmesinin; Türk kahvaltılarını öne çıkaracağı, fıstık ezmesi ile hazırlanan içeceklerin ve etli atıştırmalıkların tercih edilmesinde artış yaşanmasına neden olacağı öngörülüyor. Buna bağlı olarak peynir ve organik yumurta üreten firmaların altın çağını yaşayacağı belirtiliyor.
LİSTEDEKİ DİĞER TRENDLER
Kahve
- KAHVELER
Paketlenmiş yemekler
- AMBALAJ VE PAKETLEME
Detoks suları
- DİYETLER
Soslar
- SOSLAR
Meyveler
- MEYVE VE SEBZELER
Restoran hizmetleri
- MİSAFİRPERVERLİK
Paketlenmiş hazır yemekler
- MARKET GURMESİ